Nederlanders Netflixen massaal op kosten van anderen

pexels netflix

Een ruime meerderheid van de Nederlandse Netflix-abonnees deelt zijn account met vrienden of familie. Uit onderzoek van Time2play blijkt dat 67 procent van de klanten zijn abonnement deelt met mensen buiten het gezin. Gemiddeld gaat het om 3 zogenaamde meelifters per betalende gebruiker.

Volgens de voorwaarden van Netflix mag een account niet worden gedeeld met personen buiten het huishouden. Toch lijken Nederlanders het niet zo nauw te nemen met deze regels. Zo geeft 57 procent van de respondenten aan het account van iemand buiten hun huishouden te gebruiken. Hiervan zegt 77 procent dat ze niet voor hun eigen abonnement zouden betalen, als Netflix het delen van accounts definitief verbiedt.

Infographic van Time2Play

Lange tijd kneep Netflix een oogje toe, maar sinds het bedrijf dit jaar voor het eerst kampt met teruglopende klantaantallen lijkt daar een einde aan te komen. Zo kondigde Netflix eerder dit jaar aan extra kosten in rekening te gaan brengen voor het delen van accounts. Hoeveel deze kosten bedragen, is niet bekend. Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde Netflix-gebruiker zijn abonnement zou beëindigen bij een abonnementsprijs van € 17,60. Vooralsnog ligt dat onder het huidige prijskaartje van de streamingdienst. De prijzen variëren nu van € 7,99 voor een Basic-abonnement tot € 15,99 voor een Premium-account.

Volledig artikel: https://time2play.com/nl/blog/netflix-account-delen-is-vrienden-hebben/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in