Dutch Tech Magazine kreeg de unieke kans om een eerste kijkje te nemen bij het gloednieuwe The Park Playground VR in Amsterdam. Op slechts een kwartiertje fietsen van het centrum (of met de directe buslijn vanaf Amsterdam Centraal) van onze hoofdstad stonden we oog in oog met de toekomst. 

Het verhaal achter The Park Playground

De digitale en echte wereld worden meer en meer met elkaar verweven. Innovatieve technieken als Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) maken steeds meer immersieve belevingen mogelijk. Nog niet iedereen beschikt over zulke geavanceerde hardware, dus maakt The Park deze ervaring voor iedereen beschikbaar, op grote schaal. Dus niet langer thuis in de woonkamer, maar samen met vrienden, familie of collega’s op velden van honderd vierkante meter, waar tot wel 16 spelers tegelijkertijd met elkaar kunnen spelen. 

Bij Virtual Reality denk je misschien aan hardcore gamers, maar volgens CEO Peter Vindevogel is The Park bedoeld voor iedereen — zowel jong als oud. Hoewel de apparatuur er indrukwekkend uitziet, is het geschikt voor iedereen en heb je snel door hoe het werkt, óók als je geen ‘echte’ gamer bent. Ook zijn de spellen gevarieerd, zowel competitief als coöperatief. 

Je krijgt je de mogelijkheid om 6 virtuele werelden te ontdekken met je medespelers, waaronder De Mol (gebaseerd op Wie is de Mol), een spannende zombieshooter, een virtuele escape room, een bevrijdingsmissie van K3 en een gloednieuwe Mission Planet X: een zoekmissie in de ruimte. En, inside info: later dit jaar komt er nóg een nieuw spel uit, rond Halloween…

Een eerste indruk

Bij aankomst op locatie — de voormalige houthaven in Amsterdam — valt ons direct op dat de inrichting van het gebouw niet donker, maar juist licht en uitnodigend oogt. Onder het genot van een lekker drankje en een gebakje aanschouwen we de groep spelers voor ons, waar het er vrij fanatiek aan toe gaat. Ondanks het open speelgebied blijft iedereen keurig binnen het veld, dat wordt afgebakend met onzichtbare sensoren om ongelukken te voorkomen. 

Na even gewacht te hebben was het onze beurt! Voordat we in het diepe werden gegooid kregen we een korte introductie om voor het eerst kennis te maken met het opzetten en besturen van de headset en de controllers. Ook kregen we een halfuur de tijd om verschillende minigames te spelen, zodat we precies wisten hoe we ons moesten bewegen en op welke manier je items kon oppakken, gebruiken en weggooien (zonder de controller weg te slingeren!). Dit was heel slim van The Park Playground, aangezien het allemaal even wennen is, maar je waant je al snel volledig in de virtuele wereld. 

Op avontuur in een echte missie

Na onze individuele minigames mochten we de grote ‘arena’ betreden voor het echte werk. We hadden gekozen voor “The Hallow”, een bloedstollend zombiespel, waarin onze samenwerking op de proef gesteld werd. Voordat we konden beginnen kregen we elk een HTC-headset van het nieuwste model met daarnaast een controller in de vorm van een geweer. Het toffe is dat alle hardware — inclusief speakers — al in de headset verwerkt zit, waardoor alle spellen vloeiend draaien en je zodanig in het spel gezogen wordt dat je je omgeving niet meer opmerkt. 

Van tevoren kregen we een verdiepend verhaal te horen, waarna we op pad gestuurd werden om ‘demonische activiteiten te elimineren’. Omdat onder meer de positie, gebaren en bewegingen van de spelers door sensoren in realtime wordt bijgehouden, hadden we echt het gevoel dat we samen met elkaar door een andere wereld liepen en omringd werden door levensgevaarlijke zombies. De verschillende soorten zombies en wapens zorgden voor afwisselende gevechten en met name de ‘boss fight’ op het einde liet de adrenaline door onze lichamen gieren. De constante kreten die naar elkaar werden geschreeuwd als “pas op, achter je!” of “grote groep komt van het dak af!” maakten dit heel duidelijk. Onze bezwete gezichten somden de ervaring achteraf goed op: wat was dit gaaf en intens! 

Ten slotte mochten we óók nog eens “Nanoclash” uitproberen, een speler-tegen-speler schietspel waarbij we het juist tegen elkaar moesten opnemen in een futuristische neon-wereld. Opgedeeld in twee teams, moesten we elkaar vanaf de daken van twee gebouwen uitschakelen, waarbij er verschillende wapens en power-ups op te pakken waren. Zo konden we af en toe door muren kijken, krachtigere geweren afvuren en ‘health kits’ oppakken. Het ontwijken van alle projectielen was een uitdaging en alleen deels tevoorschijn komen kon je fataal worden. Meermaals werden we ook vanuit dekking neergeschoten en vlogen allerlei verwensingen over en weer, maar de hevige gevechten en de spannende ervaring als geheel maakte dit meer dan goed. 

Afsluiting

De laatste groepsactiviteit was het perfecte einde van een geweldige ervaring. Een ervaring als deze valt thuis nog niet te evenaren met een speelveld van honderd vierkante meter, de top-of-the-line headsets met unieke content en een all-around groepsbeleving die je nergens anders kunt vinden. 

The Park Playground is een ontzettend leuke ervaring voor groepsactiviteiten met vrienden, familie of collega’s. Als je de toekomst op het gebied van spelen wilt beleven, dan kun je je hier helemaal uitleven. Wij hebben in ieder geval enorm veel lol gehad aan onze eerste blik op de virtuele wereld. Een aanrader voor iedereen! Pro Tip: tijdens de eerste openingsmaand in juli kun je 25% welkomstkorting krijgen voor een Virtual Reality Experience in Amsterdam! Gebruik de promotiecode WELCOMEAMSTERDAM nog voor 31/07. Bekijk de voorwaarden op de website van The Park.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in