Welke Masteropleiding past het beste bij jou?

Bedrijven, organisaties en instellingen zoeken steeds vaker professionals met specifieke kennis en inzichten op een hoog niveau. Expertise en specialisme zijn gewilde kwalificaties. Daarom is het verstandig om je kennis te verdiepen en je inzichten te verbreden door een relevante Masteropleiding te volgen. Maar waar liggen jouw interesses en maak je daarmee wel de meeste kans op de hedendaagse arbeidsmarkt? Een master is immers niet iets waar je zomaar even aan begint. Het is een intensief traject en vraagt veel tijd en inzet. Maar als je de juiste Masteropleiding succesvol hebt afgerond geeft het je carrière wel een serieuze oppepper! Maar welke opleider kies je? Heb je behoefte aan veel of weinig begeleiding? Wil je klassikaal of online les? Ga je werken en leren combineren? Keuzehulp voor opleidingen helpt je aan een uitgebreide lijst van erkende (online) opleiders en hun studiemethodes. Op deze manier kun jij ze in alle rust vergelijken en de opleider uitzoeken die bij je past. 

Welke vooropleiding heb je nodig?

Wanneer je een HBO Bachelor of universitaire Bachelor in je zak hebt kun je beginnen aan een Masteropleiding. Maar ook als je deze twee specifieke opleiding niet hebt afgerond maar wel op hetzelfde niveau zit kun je starten –> zin loopt niet. In dat geval moet je meestal een 21+ toets doen zodat de opleider kan beoordelen of je in kunt stromen. Check de toelatingseisen van je opleider, soms worden er aanvullende eisen gesteld. Bijvoorbeeld het volgen van een overbruggingsprogramma voordat je aan de masteropleiding begint.

Volledige Masteropleiding

Zoals gezegd  –> waar dan? is er veel vraag naar specialisten in onder andere Beleidsontwikkeling, Risk Management, Financial Accounting, Verandermanagement en Big data. Het aanbod varieert per opleider. De verschillende opleiders hebben ook ieder hun eigen specialisatie in het aanbod van Masteropleidingen. –> ncoi heeft een heel breed assortiment.

Losse Masterclasses

Het is mogelijk om losse Masterclasses te volgen die aansluiten bij je vakgebied. Daardoor ga je niet gelijk voor een complete Masteropleiding maar verstrek je op bepaalde punt wel je cv op Masterniveau. Een aanvullende Master op het gebied van Online Marketing, Social Media, HRM, Business Engineering of Psychologie zal je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten. Bovendien kun je zo ervaren wat er nodig is om een Masteropleiding succesvol af te ronden. 

Erkend door de NVAO

Het is belangrijk om een erkende opleider te kiezen. Deze zijn officieel erkend door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) en staan garant voor kwaliteit en internationaal erkende certificaten en getuigschriften. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in