September staat weer om de hoek. Apple fans weten wat dit betekent: de nieuwste iPhone modellen worden geïntroduceerd. Dit keer is de iPhone 14 aan de beurt.

We verwachten 4 modellen in 2 maten dit jaar. In de 6,1 inch maat kunnen we rekenen op het iPhone 14 basismodel en het luxere model, de iPhone 14 Pro. Als je liever voor een groter model gaat is daar de 6,7 inch iPhone 14 Max. Dit is het basismodel met groter scherm. In dezelfde maat vind je de Pro Max. Dit model is gelijk aan de Pro, alleen groter.

Zoals je ziet komen de Mini modellen te vervallen. Deze waren wel van de partij in de iPhone 12 en iPhone 13 collecties, maar de geruchten van tegenvallende verkoop zijn hardnekkig. Als we de geruchten mogen geloven is het einde verhaal voor het Mini model.

Einde verhaal voor de notch?

Nog een groot verschil tussen de iPhone 14 reeks in vergelijking met eerder uitgebrachte modellen is de notch. Apple heeft geluisterd naar de eindgebruiker en dat is te zien in het nieuwe design. De befaamde notch (de inkeping bovenaan het scherm) maakte zijn entree in 2017. De notch werd toen gezien als noodzakelijk kwaad voor onder andere de Face ID technologie. Ook werd de inkeping toen als een tijdelijk design aspect gezien. Nu, 5 jaar later, is de notch dan toch echt verleden tijd.

De iPhone 14 modellen krijgen een punch-hole display in plaats van de inkeping. Een welkome verandering in het overall design van de telefoon. We kunnen ook vernieuwde luidspreker roosters verwachten. De aparte gaten in de onderkant van de toestellen worden naar verwachting vervangen voor langwerpige uitsnijdingen. Ook krijgt de iPhone 14 mogelijk een titanium behuizing. Hierdoor worden de nieuwe modellen minder zwaar en zeer krasbestendig.

Een ander opvallend verschil in design is de camera. Deze is vergroot en zal nog verder uitsteken dan voorheen. Een echte eye catcher op de iPhone 14 toestellen.

Let’s zoom in

En niet alleen het uiterlijk van de camera verandert. Ieder jaar gaat het nieuwe iPhone model een stap verder met indrukwekkende camera specs en de iPhone 14 is daarop geen uitzondering. De Pro modellen krijgen een 48 megapixel camera. Nog meer details in jouw beelden dus. Dit zie je terug wanneer je de geschoten images  op groot scherm bekijkt of inzoomt. Ook kun je met deze camera’s 8K video’s schieten. Nog een nieuwtje: de selfiecamera krijgt voor het eerst autofocus. Het grotere diafragma van de camera’s draagt bij aan nog betere foto’s en video’s bij weinig licht plus het geeft een sterker scherpte-diepte effect.

De iPhone 14 is dan ook de eerste iPhone die beelden schiet van boven de 12 megapixel. Als we inzoomen op de camera van de iPhone 13 zien we een uitgebreide nacht- en portretmodus. De dubbele hoofdcamera en de selfiecamera van 12 megapixel maken fantastische foto’s. Wij zijn dan ook heel benieuwd naar de camera upgrade van de iPhone 14.

iOS 16

De camera is niet de enige upgrade die we kunnen verwachten. Als we kijken naar werkgeheugen zijn er ook stappen gemaakt. Meer en sneller werkgeheugen is wat je kan verwachten in de iPhone 14 toestellen. Waar de iPhone 13 een volle dag mee gaat op 1 lading belooft de nieuwe iPhone een nog langere batterijduur. Dit heeft te maken met een nieuwe 5G chip. Apple heeft ook aangekondigd dat iOS 16 eraan komt. Wij zijn net zo nieuwsgierig naar de veranderingen als jullie. Gaat de iPhone 14 de iPhone 13 Pro Max verslaan in zuinigheid en kracht? We shall see! En zullen we toch stiekem het Mini model gaan missen? Who knows! Wordt de iPhone 14 de volgende in jouw iPhone collectie? Om de telefoon te vinden die het beste bij jou past raden wij altijd aan je goed in te lezen per toestel. Hier vind je bijvoorbeeld een overzicht van de iPhone 13 specs. Ook vind je hier de specificaties van eerder uitgebrachte iPhones op een rij zodat vergelijken een makkie wordt.