Review: Arlo Ultra 2 Beveiligingscamera 4K Wit Duo Pack

In deze review behandelen we een beveiligingscamera van Arlo; de Arlo Ultra 2. De meningen over beveiligingscamera’s lopen uiteen, maar wij zien vooral voordelen van het hebben van een beveiligingscamera. Ze helpen voorkomen dat inbrekers en vandalen aan je spullen zitten, ze bieden geruststelling en (nacht)rust en bovendien leggen ze beelden vast die later goed van pas zouden kunnen komen. Voor mensen met kinderen is het bovendien een perfecte tool om kinderen -binnenshuis en buitenshuis- te volgen.

Kort gezegd kun je met een camerasysteem alles in de gaten houden, afschrikken, babysitten op afstand en zonder zorgen genieten van je avonden en nachten. Dit allemaal mits je ook een goed systeem hebt. Wij kijken in dit item naar de Arlo Ultra 2, here we go!

De Arlo Ultra 2 Beveiligingscamera

Arlo zelf geeft aan dat dit hun meest geavanceerde beveiligingscamera is, die tot 12x digitale zoom biedt en details nauwkeurig vastlegt met 4K HDR-video. De Arlo Ultra 2 camera heeft een geïntegreerde spotlight (flits) en verbeterd nachtzicht in kleur. Dus ook in het donker biedt dit model alle voordelen zoals beschreven in de intro van dit artikel. De camera is draadloos, en hij beschikt over een tweeweg audio met ruisonderdrukking. Al met al een uitstekende camera om je huis mee te beveiligen. 

Unboxing

Wij ontvingen een Duo Pack, in een witte variant van de Ultra 2. Zoals te zien aan de foto’s: een premium item. Alles erg compact verpakt, degelijk materiaal, er is gelet op het design en je hebt alles om ‘plug-and-play’ aan de slag te gaan. Zelfs zonder kennis van het product en zonder de meegeleverde handleiding te lezen; klik en verbind je het systeem binnen een paar minuutjes zoals ‘ie hoort. Ook dit hebben we wel eens anders gezien bij andere merken. Bovendien is het meegeleverde opzetstuk (de muurbevestiging) magnetisch. Je hoeft dus echt minimaal te boren en schroeven, terwijl je er tegelijkertijd veel meer flexibiliteit voor terugkrijgt. Wil je de camera buitenshuis gebruiken, dan heb je letterlijk 1 schroef nodig die je muur- of houtwerk ingaat. Het opzetstuk klik je op de schroef en de Arlo Ultra 2 gaat met de achterkant op de magneet die in het opzetstukzit; en deze magneet is zeer sterk!

De volledige verpakkingsinhoud bestaat uit:

  • 2 Arlo Ultra 2-camera’s
  • 2 Oplaadbare batterijen
  • 1 Magnetische oplaadkabel
  • 1 Magnetische muurbevestiging en schroevenset
  • 1 Schroefbevestiging (lang) in schroevenset
  • 1 slimme hub
  • 1 Ethernet-kabel
  • 1 Snelstartgids
  • 1 Sticker voor videobewaking
  • Bonus: 90 dagen GRATIS Arlo Secure proefabonnement

Alles wat je nodig hebt dus. Wel is het jammer dat er slechts 1 magnetische laadkabel wordt meegeleverd. In onze ogen was het de finishing touch geweest als er 2 laadkabels in hadden gezeten. Ditzelfde geldt voor de magnetische muurbevestiging; hadden er wel 2 mogen zijn. De 2e meegeleverde muurbevestiging is niet-magnetisch. Je merkt direct dat deze dan ook minder flexibel is en minder strak oogt.

In gebruik nemen

In ons geval hadden we al een slimme hub van Arlo. Deze hoefden we dus niet nog eens te installeren. Omdat alle Arlo beveiligingscamera’s via de hub en mobiele app communiceren en werken; hoefden we de Ultra 2 simpelweg te connecten via de app (zoals hieronder te zien in de screenshots). We waren binnen een paar minuten al klaar en de Arlo Ultra 2 deed meteen zijn werk. Erg fijn dat Arlo dit product en de app zo gebruiksvriendelijk heeft gemaakt. 

Onwijs veel features

Wat opvalt, is het enorme arsenaal van features die deze compacte camera biedt. Niet alleen is de 4K-video met HDR superieur, ook het nachtzicht (in kleur!) is zeer goed. Verder kun je met de camera soepel in- en uitzoomen, heb je een ingebouwde sirene (aardig hard geluid!), is het gezichtsveld (180 graden) echt heel erg handig en heb je ook een SD-kaart station voor lokale opslag. Ideaal dus!

En wil je in de cloud opslaan, dan kun je de featurelijst uitbreiden met een abonnement op Arlo Secure. Hiermee heb je 24/7 intelligente beveiliging met nog nog meer features, zoals selectieve beveiliging en monitoring, waarschuwingsmeldingen en video-opnames in de cloud, en opties als tracking. Wil je dus ‘s nachts dat de camera uitsluitend mensen opneemt en dan ook nog eens inzoomt als er mensen zijn; dan is dit mogelijk middels de gepersonaliseerde beveiligingsopties. Ideaal! Bovendien is het abonnement ook relatief goedkoop; zeker als je het vergelijkt met andere aanbieders. 

De Ultra 2 van Arlo, kopen?

De Arlo Ultra 2 is, zeker in Duo Pack, precies wat je nodig hebt voor optimale camerabeveiliging. De camera’s zijn van hoge kwaliteit, bieden veel opties en kunnen ook nog eens geoptimaliseerd worden (qua functionaliteit) met het Arlo Secure Abonnement. De meegeleverde Hub en de -apart te installeren- app werken onwijs goed samen en zijn gebruiksvriendelijk. Totaalprijs voor dit DuoPack komt uit om 699,- euro. Deel je het door 2 (gevoelsmatig), dan betaal je dus nog geen 350 euro per Ultra 2 (en de Hub is dan nog niet eens meegenomen). Binnen het aanbod van beveiligingscamera’s is de Ultra 2 relatief gezien zeker geen laag, maar ook geen extreem hoog geprijsde camera. En wil je iets goeds? Dan betaal je in de regel ook iets meer, dus -om antwoord te geven op de vraag- Ja, wij zouden de Ultra 2 absoluut aanraden.