Review: de Chipolo CARD Spot

Bron afbeelding: altijdalleskwijt.nl

Iets vergeten of (nog erger) kwijtraken is altijd vervelend. Of het nu gaat om sleutels, je telefoon, je airpods of je portemonnee. Gelukkig bieden de mogelijkheden van nu genoeg oplossingen voor als je iets vergeet of kwijtraakt. In deze blog reviewen wij onze ervaring met een bluetooth tracker van het merk Chipolo. Hij is, volgens de aanbieder Altijdalleskwijt.nl, bedoeld om je spullen nooit meer te vergeten. Is dat doel bereikt? Dat ga je hier lezen in de review van de Chipolo Card Spot.

Wat is de Chipolo CARD Spot?

De Chipolo CARD Spot is een bluetooth tracker. De bedoeling is dat je de Chipolo bij (of in) een voorwerp doet dat je niet wil vergeten wanneer je je verplaatst. Dit trok ons gelijk aan omdat we vaak koptelefoons, oortjes, en opladers vergeten wanneer we naar ons werk gaan.

Door de CARD Spot met behulp van het Apple Find My network te registreren, kun je de locatie van de tracker altijd zien. Stel; je hebt de tracker in je portemonnee gestopt. Wanneer je te ver van je portemonnee af bent, krijg je een push-melding die aangeeft dat je hem vergeten bent. Zo kun je de tijd nemen om even terug naar huis te gaan en hem toch mee te nemen.

Onze ervaring met de Chipolo CARD Spot

Bij het binnenkrijgen van de CARD Spot, was het unboxen een leuke ervaring. De verpakking is kleurrijk en minimalistisch. De Chipolo CARD Spot zelf is heel clean. Een mooie mat-zwarte kaart.

De stijl is natuurlijk niet super belangrijk. Het gaat uiteindelijk allemaal om de functionaliteit. Na het installeren en openen van de Chipolo-app maakten wij een account aan. Daarna probeerden we de CARD Spot te verbinden aan de app.

We tikten op ‘voeg apparaat toe’ en hielden de knop op de CARD Spot ingedrukt. Er kwam een hard geluid uit en hij verbond zich aan de app. Toen kregen we een melding waar we helemaal niet blij van werden.

Je leest het goed. De Chipolo CARD Spot is alleen compatibel met apparaten van Apple. Dit komt omdat Chipolo gebruik maakt van het Find My netwerk dat uitsluitend op Apple-apparaten beschikbaar is. Met een Android telefoon ging het dus niet lukken. 

Na deze ietwat onaangename ontdekking vroegen we aan onze iPhone-bezittende collega om het te proberen. We gebruikten Apple Find My om te verbinden, en we gingen vervolgens even wandelen. Na zo’n drie minuten lopen kreeg hij een melding op zijn telefoon (zie hieronder).

Je wordt snel gewaarschuwd wanneer je de radius van de CARD Spot verlaat. Hierdoor kan je even terug gaan en hetgeen wat je vergeten bent toch nog meenemen. Daarnaast zijn er nog meer mooie functies. Je kunt, vanaf je telefoon, de CARD Spot een hard geluid laten maken zodat je hem binnen no-time kunt terugvinden. En je kunt een routebeschrijving naar de CARD Spot plannen. Zo heb je opties om hem terug te vinden op korte en lange afstanden. Deze features vonden wij heel handig. Het zorgt ervoor dat je altijd je spullen terugvindt.

Voor- en nadelen van de Chipolo CARD Spot

We hebben over het algemeen een positieve ervaring gehad met de CARD Spot. De features maken het onmogelijk om ooit je spullen nog kwijt te raken.

Kunnen we zeggen dat we het zou aanraden? Dan moeten eerst wat meer context geven. Er zitten een aantal haken en ogen aan het product die je wel in de gaten moet houden. Een groot nadeel is het feit dat het alleen op Apple-apparaten werkt. Heb je een Android? Dan moet je helaas een andere bluetooth tracker zoeken. Verder vonden we de vorm vrij onhandig. De CARD Spot is dezelfde grootte als een PIN-pas maar is net iets dikker. Dit is prima voor een portemonnee of in een tas, maar je kan hem moeilijk ophangen aan een sleutelbos of koptelefoon. Gelukkig heeft Chipolo ook een product genaamd de ONE Spot. Dit is een ronde tag die gebruikt kan worden als sleutelhanger. 

Dan is er nog de prijs. €35,- vinden wij relatief prijzig voor een tracker en een speakertje. Je zou het wel kunnen zien als een langetermijninvestering gezien je minder makkelijk dure spullen zal kwijtraken. Dan is de prijs ineens erg gunstig. Het is maar net hoe je ernaar kijkt. Maar het probleem hiermee is wel dat dit product van Chipolo geen vervangbare batterij heeft. Wanneer hij op is (naar verluid na 2 jaar), moet je (helaas) een nieuwe kopen.

Conclusie

De CARD Spot van Chipolo doet precies wat het moet doen. De Chipolo ONE Spot is een stuk handiger qua vorm en heeft een vervangbare batterij. De producten van Chipolo zijn niet superlaag, maar ook niet superhoog geprijsd. Als je het geld ervoor over hebt en als je wel eens (kostbare) spullen vergeet en/of kwijtraakt, zijn het hele handige producten. De features die ze bieden zullen ervoor zorgen dat je nooit meer hoeft te zoeken naar je meest waardevolle spullen. Zolang je een iPhone hebt natuurlijk.