Aangetaste bestanden. Verwijderde data. Digitale overlast. Wanneer jouw computer aangevallen wordt door een virus is herstellen een crime. Een virus is een softwareprogramma dat is ontworpen om jouw computer schade toe te brengen. Op het moment dat een virus jouw computer toetakelt is het te laat. Voorkomen is dan ook een stuk beter dan genezen.

Antivirus software, ook wel een virusscanner genoemd, is daarom van essentieel belang. Je privé foto’s, opgeslagen persoonlijke gegevens en documenten wil je natuurlijk veilig stellen. Met de verschillende virussen in omloop is het lastig om de meest up to date antivirus software te vinden. Welke virusscanner is het meest betrouwbaar? En welk antivirus bedrijf is er het snelst bij als het gaat om de razendsnelle ontwikkeling van virussen?

Voor dit artikel zijn wij aan de slag gegaan met Surfshark Antivirus. Wij hebben positieve ervaringen met de VPN service en zijn dan ook erg benieuwd naar de Shurfshark Antivirus software. Wat maakt Surfshark Antivirus anders dan de andere solutions op de markt? Is het even gebruiksvriendelijk als de omgeving van hun VPN service? En niet onbelangrijk, hoe houden Surfshark’s prijzen op in de markt?

De gebruikersomgeving

Laten we beginnen bij het begin. Wat is Surfshark Antivirus precies? Surfshark Antivirus is een beveiligingstool, ook wel een virusscanner genoemd. De Antivirus tak maakt deel uit van de Surfshark security suite. Buiten de Antivirus software vind je in de suite ook toegang tot Alert, Search en VPN. Search is de anonieme zoekmachine en Alert ondersteunt identiteits monitoring

Als je ervaring hebt met de VPN service weet je hoe gebruiksvriendelijk de omgeving is waarin je werkt. Mocht je niet bekend zijn met de Surfshark VPN software: het is een walk in the park. Als je niet zo tech-savvy bent of gewoonweg geen zin hebt om uren kwijt te zijn aan het tweaken van het programma kunnen wij Surfshark Antivirus zeker aanraden. Je werkt in een simpele, gebruiksvriendelijke en overzichtelijk programma. Install and forget.

Je logged makkelijk in in de overzichtelijke security suite en installeert de software makkelijk op je computer. De security suite is software onafhankelijk. Als je gebruik wilt maken van de Antivirus software schaf je de algehele security suite aan. Dat kun je doen via deze link.

De way of working

De Surfshark Antivirus software geeft je de mogelijkheid om drie soorten scans uit te voeren. Wil je snel te werk gaan? Ga voor de Quick scan. Surfshark Antivirus scanned binnen een paar minuten je computer. Mocht de tool bedreigingen vinden krijg je een melding en kan je simpel het aangetaste bestand of bestanden verwijderen. Op deze manier kan het bestand geen verdere schade aanrichten op jouw computer.

Heb je meer tijd en wil je de diepte van je computer ingaan? De Full scan is de optie die je wilt kiezen. Deze optie duurt langer aangezien het een volledige scan maakt van je computer. De bestanden die de snelle scan misschien over het hoofd heeft gezien komen op deze manier boven.

Heb je je twijfels over individuele bestanden? Kies dan voor de Custom optie. Hierbij kun je zelf de bestanden kiezen die je gescand wilt hebben. Als er een bedreiging wordt opgemerkt verwijder je makkelijk de boosdoener. Ook een fijne optie: je kunt de scans inplannen op voorhand. Zo kan je goed gebruik maken van je tijd.

De pro’s van Surfshark Antivirus

Easy does it. Surfshark Antivirus weet waar de klant behoefte aan heeft. Wanneer we inzoomen op de real time monitoring optie werkt deze scherp. Je krijgt een instant melding wanneer er een bedreiging wordt gesignaleerd. Ook het gewicht van de scans valt ons erg mee. Wij hadden geen last van de draaiende scans of de real time monitoring op de achtergrond.  Ook hier merk je de hoge graad van gebruiksvriendelijkheid van het programma. Surfshark is begonnen met hun VPN service en dat merk je in de privacy diensten van de gehele suite. Er is nog niet 1 datalek geregistreerd van Surfshark. In deze tijd een mooie achievement, volgens ons. Het hoofdkantoor is gevestigd hier in Nederland. Nederland heeft geen wetten die zeggen dat organisaties gegevens op moeten slaan. Surfshark slaat zijn gegevens alleen op via RAM-servers, waardoor data automatisch verwijderd worden. Ook worden bedrijven verplicht te voldoen aan de AVG om jouw persoonsgegevens te beschermen.

De prijzen

Zoals eerder vermeld schaf je de totale security suite aan als je gebruik wilt maken van de Surfshark Antivirus software. Dit maakt het gebruik relatief goedkoop. Je maakt gebruik van Search, Alert en de VPN service, buiten de virusscanner.

Je kunt de software draaien op 5 verschillende apparaten. Plus als je ontevreden bent over de service voor welke reden dan ook heb je recht op een full refund / geld terug garantie binnen 30 dagen. Je kan niet zelf opzeggen, maar Surfshark beschikt over een prima klantenservice.

Interesse in Surfshark Antivirus? –> Ga naar de site en schaf het pakket aan vanaf 2,49 eur per maand.

Een quick overzicht van de plus- en minputen van Surfshark Antivirus

Surfshark Antivirus is een mooie toevoeging aan het gehele security pakket. De Surfshark Antivirus optie voegt net dat beetje extra waar wij enthousiast van worden.

De pluspunten

  • + Hoge graad van gebruiksvriendelijkheid
  • + Install & forget programma
  • + Real time monitoring
  • + Scherp geprijsd
  • + Beschikbaar op 5 devices

De minpunten

  • – Parental control ontbreekt
  • – Geen gebruik van Firewall
  • – Geen webcam bescherming

Surfshark Antivirus is nog een relatief nieuw product. Wij zijn dus erg benieuwd wat deze security tool gaat toevoegen aan extra services in de komende tijd. Voor ons is het het zeker waard om deze tool samen met Alert en Search toe te voegen vanaf 2,49 eur per maand.

Probeer Surfshark Antivirus vanaf 2,49 eur per maand, met 30 dagen niet goed geld terug garantie!