Elke dag vinden TikTok-creators nieuwe manieren om de community te entertainen, van zomerhits als It’s Corn, tot effecten zoals Horace. TikTok is de plek waar boeiende content wordt gecreeërd en nieuwe spannende communities worden ontdekt. Het platform biedt diverse manieren voor het maken van mooie content, zoals effecten, video’s, duetten en stiches tot het produceren van langere video’s of TikTok LIVE. Vandaag breidt TikTok het platform uit met een nieuwe creatie-feature om authentieke en spontane connecties op TikTok te blijven stimuleren.

Entertain en deel je momenten met vrienden

TikTok Now is de nieuwste manier om anderen op TikTok te entertainen en met hen in contact te komen. Met een dagelijkse foto- of video-ervaring deel je de meest authentieke momenten met de mensen die er het meest toe doen. TikTok Now brengt de authenticiteit van TikTok naar een geheel nieuwe creatieve ervaring die je verbindt met je dierbaren.

TikTok Now nodigt jou en je vrienden uit om met de voor- en achtercamera van je mobiele telefoon vast te leggen wat jullie op dat moment aan het doen zijn. Je krijgt dagelijks een verzoek om een video van 10 seconden of een statische foto te maken om dit snel en gemakkelijk te delen.

De komende weken wordt de feature uitgerold in geselecteerde markten. Afhankelijk van de markt is TikTok Now beschikbaar in de TikTok-app of de TikTok Now standalone-app of via beide opties. We blijven de gebruikerservaring verbeteren naarmate we meer leren over hoe de TikTok-community deze nieuwe feature omarmt.

Controle houden over je TikTok-ervaring

TikTok Now is ontworpen met de veiligheid en privacy van onze community in ons achterhoofd. Creators kunnen zelf bepalen wie hun content mag bekijken of erop mag reageren. Ze kunnen anderen blokkeren en kiezen welke reacties bij hun content verschijnen. Als iemand gedrag tegenkomt die onze communityrichtlijnen schendt, kan diegene dit ter beoordeling melden.

We houden rekening met de veiligheid van onze community en blijven verdere stappen ondernemen om de veiligheid en het welzijn, van met name tieners, te ondersteunen:

  • Als iemand onder de 16 jaar een account aanmaakt om de TikTok Now-app te gebruiken, is dat account net als bij TikTok standaard privé.
  • Mensen onder de 18 kunnen hun content niet delen met de Explore feed.
  • Voor mensen tussen 13 en 15 jaar zijn de commentaaropties beperkt tot Vrienden om ongewenste interacties te voorkomen.

Gebruikers van 18 jaar en ouder hebben extra deelinstellingen. Op basis van de gekozen privacy-instellingen, kan de content niet alleen met vrienden, maar ook met de bredere TikTok Now-community gedeeld worden. De standaardinstelling is ‘Vrienden kunnen kijken’. Om de privacy-instellingen voor TikTok Now te wijzigen kunnen de volgende stappen genomen worden:

  • Tik in het plaats scherm op ‘Vrienden kunnen kijken’.
  • Kies wie je wilt toestaan je TikTok Now-posts te bekijken.
  • ‘Vrienden kunnen bekijken’: Iedereen die jou volgt en die jij terugvolgt, kan je TikTok Now bekijken.
  • Iedereen: Iedereen in je omgeving kan je TikTok Now-posts bekijken. Hou er rekening mee dat mensen die jou niet volgen of die jij niet terugvolgt, geen commentaar of interactie kunnen hebben met je TikTok Now-posts.

We zijn altijd op zoek naar de beste manieren om onze community te ondersteunen bij het aangaan van authentieke connecties, terwijl ze zich vermaken op TikTok. TikTok Now wordt de komende weken wereldwijd uitgerold. We leren graag van onze community en blijven de TikTok-ervaring verbeteren, verrijken en uitbreiden.