Het heeft even geduurd, maar na jaren is Google nu ook actief op de Nederlandse markt met de nieuwste Pixel-smartphones. Online zijn al heel wat reviews te vinden, zeker rondom de Google Pixel 7 Pro. In dit artikel kijken ook wij daarom mee naar deze bijzondere telefoon. We hebben ‘m zelf nog niet getest, maar we kijken in dit wel naar de vraag of de Pixel 7 Pro een beetje mee kan met concurrenten binnen de productlijnen van Samsung en Apple. 

Google Pixel smartphones, eindelijk officieel verkrijgbaar
De Google Pixels telefoons zijn nu, 6 jaar na introductie, voor het eerst officieel via Google verkrijgbaar in Nederland. De vraagt rijst dan ook snel hoe deze telefoon valt in ons land, waar we al een paar dominante A-merken hebben. Volgens Google zelf zijn de Pixelphones de beste Android-smartphones, maar is dit ook zo? 

Pixels, voor Android & Google Lovers

Pixels lopen qua specs niet bijzonder erg voorop, zo lijkt het. En ze zijn ook niet bijzonder scherp geprijsd; tenzij je natuurlijk gaat voor een Google Pixel 7 pro met abonnement. Wel blinken de Pixel telefoons uit op gebied van software, kunstmatige intelligentie en Machine Learning. Niet geheel verrassend natuurlijk; ‘s werelds grootste zoekgigant zit achter deze bijzondere telefoons. De Google-assistentie is nergens zo goed geïntegreerd als op Pixel-smartphones. Voor de Google Lovers onder ons is dit waarschijnlijk een enorme opsteker. 

De camera van de Pixels
Deze feature verdient een aparte alinea, want Google heeft toch wel de meeste indruk gemaakt met de camera van de Pixel-telefoons. Niet zozeer met de hardware, want de Pixels beschikken over slechts een lens. Maar het zijn juist de opties waarmee de Pixels met kop en schouders boven andere smartphones uit steken. Denk aan innovatieve opties als night sight, ‘magic eraser’ en cinematic blur om foto’s scherper, dieper en beter te maken. In ieder geval super handige opties. En over het algemeen lijken de Pixels überhaupt goed te presteren met de kwaliteit van de camera.

De Pixel 7 Pro

De Google Pixel 7 Pro is toch wel een bakbeestje, zo hebben we moeten concluderen. Als we alle specs even op een rijtje zetten, mag je de volgende zaken verwachten in dit Pixel topmodel: een 6,7 inch 120 Hz oled scherm (ltpo), 24 uur batterijduur & snelladen, 128/256 GB opslag en 12 GB geheugen, 50 mp wide + 12 mp ultrawide camera, 10,8mp selfie camera en Tensor G2. 

Conclusie: kan de Pixel 7 pro meedraaien?
We hebben nog niet naar de overige Pixel-modellen gekeken, maar gebaseerd op de Pixel 7 Pro, kan deze smartphone zeker mee op de Nederlandse smartphonemarkt, maar de vraag is wel of de Pixel ‘here is to stay’ of niet. Kijk je naar de prijsspecificatie verhoudingen, dan neemt de Pixel 7 Pro het op tegen kanjers als de Samsung Galaxy S22, de iPhone 13 en ook misschien nog de Zenfone 9 van Asus. Deze modellen hebben de Nederlandse markt al wel veroverd, waardoor het tricky wordt voor Google om nog mee te delen in het marktaandeel. Maar misschien dat de Pixel smartphones nog wel op een 3e plek kunnen komen in Nederland (Samsung & Apple delen samen 80% van de smartphone markt). We gaan het dus meemaken!