In dit item weer speciale aandacht voor Arlo. We reviewden eerder al verschillende camera’s van dit merk. In een van de laatste Arlo-items, over de Arlo Pro 3 Floodlight-beveiligingscamera, hadden we niet alleen positieve bevindingen. We moesten namelijk ook concluderen dat de batterijduur een issue kon zijn bij de Floodlight, in verband met het energieverbruik. Nu, nog geen jaar later, is Arlo met een oplossing gekomen; de Arlo Essential Solar Panel. In dit item alles over deze bijzondere accessoire.

De achilleshiel van de Floodlight
Heb of overweeg je een Floodlight beveiligingscamera van Arlo? Top! Wij hadden en hebben zelf hele goede ervaringen met deze camera. Toch was er ons inziens nog wel een aandachtspuntje: ‘’Een nadeel van de lamp is wel het energieverbruik. Er wordt geen constante-voedingskabel meegeleverd, waardoor de lamp alleen op de accu teert. Na volladen (100%) zakte het accupercentage naar 88% binnen een dag.’’ Arlo heeft er nu een oplossing voor; de Arlo Essential Solar Panel, een zonnepaneel voor de Floodlight camera’s van Arlo, maar ook voor de Ultra en de Pro 3. Deze Solar Panel houdt de batterij opgeladen in direct zonlicht. Too good to be true? Let’s find out!

Unboxing van de Essential Solar Panel

Zoals we gewend zijn van Arlo, een nette en strakke verpakking met daarin het Zonnepaneel (Wit). Daarnaast de assemblage, met een muurbeugel (1), schroevenset voor wandmontage (1) en de Snelstartgids (1). Kijken we naar het zonnepaneel, dat zien we een mooi en strak ogend paneel. Heel erg chic zelfs. Het fijne hiervan is dat het qua design past in verschillende soorten omgevingen. Hij is namelijk zeer compact, geen groot bakbeest maar juist een subtiel paneel.

Werking van de Solar Panel van Arlo

Na het installeren/plaatsen van de Solar Panel konden we deze meteen aansluiten op onze Floodlight camera. En vrijwel meteen begon de camera zich op te laden, door middels van de solar panel. Plug-and-play dus, precies waar het product voor gemaakt is. En dat is zeker fijn omdat je hierdoor amper nog hoeft te herladen op netstroom. Waarschijnlijk heb je op een echt zonnige plek helemaal geen last meer van een batterij die leeg raakt; ideaal dus!

Het zonnepaneel van Arlo is ontworpen voor (en dus tegen) allerlei weersomstandigheden, waardoor ‘ie duurzaam is. Verder amper bijzonderheden; in onze ervaring een item dat precies doet wat het belooft. Dit maakt het al met al een perfecte accessoire voor de Arlo camera’s waarop ‘ie compatibel is.

Kopen?
Het Arlo Zonnepaneel is zeer scherp geprijsd als je het ons vraagt. Je bent namelijk 69,99 euro kwijt voor dit paneel, maar je bent direct 24/7 ontzorgd als het aankomt op het opladen van je kostbare Arlo beveiligingscamera. Bovendien is het, zeker als je een Floodlight model hebt, van essentieel belang om de belangrijkste features van je camera (de flits) op die manier altijd werkend te houden. Wat ons betreft dus 100% een go om de solar panel aan te schaffen als verlengstuk van je arlo apparaat. Let er wel op dat het paneel dus niet geschikt is voor iedere camera van Arlo.