De nieuwe Samsung Galaxy S23 modellen: zo zien ze er waarschijnlijk uit

Samsung liefhebbers kunnen zich opmaken voor vanavond. De Koreaanse smartphonefabrikant breidt dan hoogstwaarschijnlijk de Galaxy familie uit met drie nieuwe modellen: de S23, Plus en Ultra. In dit artikel vertellen we je hoe de nieuwe modellen er vermoedelijk uit komen te zien. 

‘Helderste beeldscherm ooit’

De Galaxy S22 Ultra had met 1.750 nits al een behoorlijk hoge piekhelderheid. Maar bij de S23 Ultra belooft het scherm nog een stuk helderder te worden. De Ultra zou namelijk een piekhelderheid van maar liefst 2.200 nits krijgen. Hierdoor zou het de Samsung telefoon met het helderste beeldscherm ooit worden. 

Met zo’n hoge maximale helderheid heb je in ieder geval geen last meer van een slecht leesbaar beeldscherm bij fel zonlicht. Of de piekhelderheid bij de andere modellen uit de Galaxy S23 serie ook een upgrade krijgt is niet duidelijk. 

Snapdragon chip voor alle regio’s

Samsung lijkt bij de Europese versie van de nieuwe modellen niet meer te kiezen voor de eigen Exynos chip, maar voor de nieuwste Snapdragon 8 Gen 2 chip van Qualcomm. En dat is goed nieuws voor Europese Samsung-gebruikers. Deze chip is namelijk sneller en energiezuiniger en blijft koeler dan de Exynos processor. Europese Samsung fans zouden hierdoor een betere telefoon krijgen. 

Hoofdcamera van 108 naar 200 megapixel

De telefoons van Samsung staan bekend om hun hoge fotokwaliteit. Dit lijken we ook terug te gaan zien bij de hoofdcamera van de Ultra. Die zou een upgrade krijgen naar maar liefst 200 megapixels. Hierdoor maak je nog betere foto’s dan je al deed met de 108 megapixel camera van de S22 Ultra. De Ultra heeft ook een grotere sensor die meer licht opvangt waardoor je kiekjes er mooier uitzien. De hogere resolutie zorgt voor meer contrast en details en heldere en scherpe beelden. 

Grotere batterij bij de S23 

Als je je telefoon veel gebruikt is het fijn als je lang met de batterij kan doen. Ook op dat gebied lijkt er goed nieuws te zijn voor Samsung-liefhebbers. Bij het basismodel zou het batterijvermogen van 3.700 mAh naar 3.900 mAh gaan. Hierdoor heb je langer plezier van dit model. Bij het duurste toestel blijft de accucapaciteit waarschijnlijk net als bij zijn voorganger 5.000 mAh. 

Minimale opslagcapaciteit van 256GB

Als we de geruchten mogen geloven wordt er afscheid genomen van de 128GB aan opslagcapaciteit en krijgen de nieuwe modellen een minimale opslagcapaciteit van 256GB. Dat is fijn als je veel foto’s, video’s en andere bestanden wil opslaan. De meeste opslagruimte krijg je waarschijnlijk bij het Ultra-model. Hier zou namelijk een variant met een opslagruimte van maar liefst 1TB van uitkomen. 

Leuke vernieuwingen 

Al met al lijken de nieuwe modellen een aantal leuke vernieuwingen voor ons in petto te hebben. Het blijft echter nog even afwachten of de geruchten kloppen. Samsung fans kunnen sowieso reikhalzend uitkijken naar de lancering van de nieuwe smartphones, die momenteel wordt uitgezonden.