Een website maken voor een bedrijf: waar moet je op letten?

Als het gaat om het runnen van een bedrijf in de moderne wereld, is het hebben van een online aanwezigheid essentieel. Het maakt niet uit of je een kleine winkel hebt of een groot bedrijf, een website kan enorme voordelen hebben voor jouw bedrijf. Maar wat komt er kijken bij het maken van een website? En waarom zou je een expert inhuren in plaats van het zelf te doen? Hieronder bekijken we de basisprincipes voor het opzetten van een website voor een bedrijf en wat de voordelen zijn van het inhuren van een ervaren professional.

De basis voor het maken van een website

Laten we beginnen met de basis. Elke bedrijfswebsite moet kerninformatie bevatten, zoals contactgegevens, openingstijden en locatie. Daarnaast kun je productpagina’s en/of servicepagina’s toevoegen, zodat klanten meer te weten kunnen komen over wat je aanbiedt. Natuurlijk is ook de inhoud van belang, door aantrekkelijke tekst en afbeeldingen van hoge kwaliteit (met de juiste toeschrijvingen) toe te voegen, ziet jouw site er veel professioneler uit en worden potentiële klanten aangetrokken. 

Makkelijk te gebruiken voor meerdere apparaten

Het is ook belangrijk na te denken over hoe de website eruit ziet op verschillende apparaten: desktop computers, tablets en mobiele telefoons. Je kunt overwegen een ‘responsive design’ te gebruiken, waardoor de inhoud automatisch geschaald wordt op basis van het gebruikte apparaat. Dit zorgt ervoor dat bezoekers jouw website kunnen bekijken, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken. Bovendien geeft Google nu de voorkeur aan mobielvriendelijke sites in zijn zoekmachine rankings, waardoor een responsive design snel essentieel wordt voor elk bedrijf dat zich online wil onderscheiden. 

Schakel hulp in bij het ontwerpen van een website

Waarom het het beste is om iemand met ervaring in te huren bij het maken van uw zakelijke website? Er zijn immers genoeg gratis sjablonen online beschikbaar die kunnen worden aangepast zonder dat je enige kennis van codering nodig hebt. Ten eerste begrijpen ervaren webdesigners precies hoe zoekmachineoptimalisatie (SEO) werkt, iets wat essentieel is als je wil dat potentiële klanten jouw website daadwerkelijk vinden. Zij weten ook hoe belangrijk het is om social media, zoals Facebook of Twitter, in jouw webpagina’s te integreren, zodat gebruikers meer mogelijkheden hebben om met je in contact te komen en hun ervaringen met anderen te delen. Bovendien kunnen getrainde webprofessionals advies geven over hosting oplossingen die aan specifieke eisen voldoen, iets wat veel doe-het-zelvers vaak over het hoofd zien!

Technische ondersteuning van jouw website

Ten slotte, en misschien wel het belangrijkste, betekent werken met een ervaren webontwikkelaar toegang tot betrouwbare klantenservice en technische ondersteuning lang nadat jouw project is voltooid. Immers, hoe voorzichtig we ook zijn bij het bouwen van onze websites zelf, er kan altijd iets misgaan; van server downtime door verkeerde instellingen of problemen veroorzaakt door het upgraden van plugins of software versies. Door te kiezen voor een website laten maken met een gekwalificeerde expert bij de hand kunnen deze problemen snel worden verholpen zonder al te veel verstoring te veroorzaken.

Kortom, iedereen kan in theorie zijn eigen website vanaf nul opzetten met behulp van een van de vele kant-en-klare sjablonen die vandaag de dag online beschikbaar zijn. Echter is het inhuren van een ervaren webdesigner zowel financieel als praktisch gezien zinvol met het oog op toekomstig onderhoud. Dus als je serieus van plan bent met je bedrijf online te gaan, aarzel dan niet en neem vandaag nog contact op met een ervaren professional!