Dit zijn momenteel de smartphones met de beste technische specs

Ben je op zoek naar een snelle en krachtige smartphone? Dan is het slim om bij de aankoop op de technische specs te checken. Kijk bijvoorbeeld naar de verversingssnelheid van het beeldscherm, het werkgeheugen en de opslagcapaciteit. Deze kenmerken zorgen ervoor dat jij comfortabel kan browsen, fotograferen én streamen. In dit artikel lees je welke telefoons hoog scoren op deze specs. 

1. Het beeldscherm

Gebruik jij je telefoon vaak als tweede scherm, om zo bijvoorbeeld films en series te kijken of je favoriete game te spelen? Dan ben je waarschijnlijk het beste af met de Huawei Mate Xs. Handig aan deze smartphone is dat je het scherm uit kan vouwen. Opgevouwen is het scherm 6,6 inch groot en uitgeklapt maar liefst 8 inch. Hierdoor ziet hij er meer uit als een tablet en heb je een lekker groot beeldscherm. 

Je kan ook zelf de symbolen groter maken waardoor je de telefoon makkelijker kan bedienen. Dit is vooral handig als je grotere vingers hebt. Door de hoge resolutie van 2480×2200 pixels zien de kleuren er mooi én levensecht uit.

2. De verversingssnelheid

Niet alleen de resolutie, maar ook de verversingssnelheid is een belangrijk kenmerk voor hoe goed je de beelden ziet. Een hoge refresh rate zorgt er namelijk voor dat de beelden elkaar vloeiend en zonder haperingen opvolgen. Op zowel de Samsung Galaxy S23 Ultra als de OnePlus 10 Pro verversen de beelden supersnel: 120 keer per seconde (120 Hz). Hierdoor zien je beelden er prachtig uit tijdens het gamen of kijken van video’s. 

Wil je ook onderweg gewoon blijven gamen of je favoriete serie bingen? Dan is een sim only met onbeperkt internet een goede optie. Je bepaalt dan zelf hoeveel data je maandelijks nodig hebt en hoeft niet bang te zijn voor extra kosten buiten je bundel. Zo blijf je ook onderweg gewoon internetten. 

3. De opslagcapaciteit

Maak jij graag foto’s en video’s met je smartphone en sla je ze het liefst allemaal op? Dan kan je het beste kiezen uit de iPhone 14 Pro Max of Samsung Galaxy S23 Ultra. Beide toestellen bieden namelijk een hoge opslagcapaciteit van maar liefst 1TB! Hierdoor kan je ongeveer 200.000 foto’s en 250 films of 500 uur aan HD-video materiaal opslaan. Meer dan genoeg dus voor zelfs de grootste fotografie- en filmliefhebbers onder ons!

4. Het werkgeheugen

Het werkgeheugen bepaalt voor een groot deel hoe snel een smartphone werkt. De Google Pixel 7 Pro en de Samsung Galaxy S23 Ultra scoren hoog op dit gebied. Beide modellen hebben namelijk een werkgeheugen van maar liefst 12GB. Hierdoor kan je met gemak meerdere apps tegelijkertijd openen en snel switchen tussen je apps. 

Ook andere intensieve bezigheden als gamen, video’s streamen en vliegensvlug door je tijdlijn scrollen zijn geen enkel probleem. Let op: bij de S23 Ultra krijg je alleen 12GB werkgeheugen als je voor een opslagcapaciteit van 512GB of 1TB kiest. 

Welke telefoon past het beste bij jou?

Op het gebied van technische specificaties scoren de Huawei Mate Xs, Samsung Galaxy S23, de iPhone 14 Pro Max en de Google Pixel 7 Pro op veel punten dus heel goed. Om erachter te komen welk model het beste bij jou past is het handig om te kijken hoe je je telefoon precies gebruikt en welke specificaties daarbij handig zijn. Veel succes met kiezen!