Als je op zoek bent naar een Samsung Galaxy A54 hoesje is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Naast dat het hoesje moet beschikken over mooie looks is het ook belangrijk dat die goed beschermd. In dit blog leggen we jou uit waar je precies op moet letten bij de aanschaf van een goed en stevig hoesje.

Verschillende materiaalsoorten

Niet alle hoesjes zijn natuurlijk hetzelfde, dan heb ik het niet alleen over de looks maar ook over de materialen waar het hoesje uit bestaat. Als het om de juiste telefoonhoesje gaat, is het ook goed om te kijken van wat voor soort materiaal ze gemaakt zijn. Er zijn namelijk enorm veel mogelijke materialen, die allemaal weer beschikken over verschillende gradaties van bescherming. 

Veel mensen kiezen voor een siliconen variant, omdat deze gemakkelijk aan te brengen is, vaak een goede prijs kwaliteit verhouding heeft en prima bescherming biedt. Daarnaast zijn deze hoezen ook in veel verschillende kleuren te krijgen. Je kunt ook kiezen voor een kunststof variant. Dit is een stugger materiaal en is vaak ook beter bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals water en stof. Helaas zijn beide materialen vaak alleen te krijgen in de vorm van backcovers. Hierdoor is niet de hele telefoon beschermd maar alleen de achter- en zijkant van het toestel.

Ook hoesjes voor de andere A-serie modellen

De nieuwe A-serie lancering van Samsung bestaat natuurlijk niet alleen uit de A54. Zo heeft het elektronicaconcern uit Zuid-Korea ook de Samsung Galaxy A34 en de Samsung Galaxy A14 gepresenteerd. Net zoals de A54 worden ook deze toestellen aan de A-serie toegevoegd. Met deze drie telefoons heeft Samsung naast hun S-serie een goede smartphone in bijna elk prijssegment. 

Niet elke hoes beschikt over dezelfde bescherming

Als je naar Galaxy A54-hoesjes kijkt, is het eerste dat je moet overwegen welke delen van de telefoon je wilt beschermen. Veel mensen kiezen er vooral voor om de achterkant van hun telefoon te beschermen. Op basis van deze keuze kun je natuurlijk kiezen voor een hoes die dat gedeelte van het toestel beschermd zoals een back cover. Mocht je voor een hoes kiezen die alleen de achter en zijkant van het toestel beschermd raden we toch aan om ook een screenprotector aan te schaffen. Zo zorg je er toch voor dat ook het scherm deels is voorzien van bescherming. 

Ben je op zoek naar een hoes die wel alles beschermd, dan is het verstandig om eens te kijken naar een book of flip case. Beide hoezen sla je namelijk open als een boek waardoor de hele smartphone goed beschermd is. Ook hier kun je ervoor kiezen om je telefoon nog verder uit te rusten met een screenprotector. Daarnaast is het ook mogelijk om de cameralenzen beter te beschermen middels een camera lens protector. Deze protector doet hetzelfde als een screenprotector alleen dan voor de camera van je toestel.

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe A54 of A14 zo lang mogelijk mee gaan.