Net getest: het Q8 Bamboe zit-sta bureau vanFlexiSpot

Hoewel velen al wisten dat een werkplek goed op orde moet zijn, hebben de afgelopen jaren dit bewustzijn alleen maar sterker gemaakt. Zeker bij kantoorbanen zijn werkgevers en werknemers zich bewuster geworden van de aanpassingen die zij moeten maken om werkplekken optimaal te maken. Denk niet alleen aan een goede bureaustoel en een gezonde zithouding, maar denk ook aan ergonomische hardware en aan goede bureaus. Vooral dit laatste heeft een mini-revolutie ontketend in de markt van zit-sta bureaus. In dit artikel reviewen wij dan ook zo’n zit-sta bureau. Om precies te zijn de Q8 van FlexiSpot; een model dat direct onze aandacht trok, vooral vanwege het opvallend mooie design. Wat we hiervan vinden lees je hier.

Waarom überhaupt een zit-sta bureau?

Over de hele wereld is de manier waarop we werken compleet veranderd. En deze verandering is blijvend. Want de pandemie is weliswaar van de radar, maar veel kantoorwerkers hebben hun weg terug naar kantoor nog niet gevonden. Sterker nog: thuiswerken is normaler dan ooit tevoren. En hierdoor heeft ook het ‘thuiskantoor’ meer aandacht gekregen. Naast bureaustoelen en ergonomische hardware (die immers nodig zijn in het thuiskantoor) zijn ook zit-sta bureaus in populariteit gestegen. Deze bureaus zijn (elektrisch) in hoogte verstelbaar, waardoor de juiste hoogte vinden een fluitje van een cent is. Bovendien kan, met zo’n bureau, te veel en te lang zitten vermeden kan worden. Ideaal dus voor de kantoorwerker, maar ook voor de thuiswerker.

Unboxing zit-sta bureau in bamboe Q8

Wij mochten zo’n zit-sta bureau proberen, vanuit leverancier Flexispot. De Q8 van FlexiSpot worden in twee delen geleverd; waarbij 1 levering het blad betreft en de andere levering een pakket is met het onderstel en de montage-onderdelen. Op zich helemaal niet erg, maar omdat we dus ook twee keer een orderbevestiging en twee keer een verzendbevestiging kregen, was het wel even lichtelijk verwarrend. Maar eenmaal aangekomen waren we blij verrast met twee pakketten waarbij de levering perfect was.

Na openen troffen we het blad aan; een duurzaam bureaublad van bamboe in de afmeting 70 cm bij 140 cm. Niet te klein, maar ook niet te groot – mooi formaat dus. Opvallend hierbij ook was dat we direct zagen dat dit bureau een ingebouwde lade heeft, handig voor notitieboekjes, pennen en andere kleine bureau accessoires. 

Ook het bedieningspaneel (voor het instellen van de hoogte) is geïntegreerd in het blad. Super handig en bovendien oogt het ook mooier. Bij veel modellen (ook van andere merken) zie je het bedieningspaneel nog weleens los gemonteerd zitten aan het blad. In het andere pakket zat (in ons geval) het zwartkleurige onderstel, bestaande uit twee poten en twee hefkolommen. Erg simpel dus, zonder allerlei kleine onderdelen, legio aan schroeven, et cetera.

Promotievideo Q8 van Flexispot

Montage

De Flexispot Q8 is werkelijk binnen no-time in elkaar gezet. In slechts 3 stappen monteer je het bureau. Je bevestigt de poten aan de kolommen, je monteert de kabelgoot aan de onderkant van het blad en tot slot maak je de kolommen vast aan de onderzijde van het blad. Daarna is je bureau compleet geïnstalleerd en kun je ‘m ook direct in gebruik nemen.

Prestaties van de Flexispot Q8

We zijn erg te spreken over de prestaties van de Q8. Je kunt ‘m in hoogte verstellen tussen 60 cm hoog en 124 cm hoog. Hij verschuift erg snel en soepel in hoogte. Komt het bureau ergens tegenaan tijdens het verschuiven, dan stopt ‘ie meteen, veiligheid voorop dus. Ook kun je vier verschillende hoogtes opslaan zodat je snel de juiste hoogte kiest (bijvoorbeeld bij gebruik door verschillende personen of gebruik bij verschillende zit/sta-houdingen. Met spullen op de tafel (een Macbook, een 24 inch monitor, een laptop, en een aantal boeken) is het verschuiven geen enkel probleem. Sterker nog, volgens de specificaties heeft het bureau tot 100 kilogram laadvermogen; een krachtig hefsysteem dus. Mooie prestaties dus, maar waar het vooral om draait is dat je lekker relaxed achter het bureau kunt werken, zowel zittend als staand. 

De Q8 heeft een ingebouwd draadloos oplaadsysteem (hoe sick is dit?!). Je kunt dus gewoon je telefoon op je bureau leggen en hij wordt opgeladen (mits je telefoon hier compatible mee is). Daarnaast zit er bij het bedieningspaneel ook nog een poort om je telefoon, tablet of ander apparaat op te laden (USB-A of USB-C). 

Verder zeiden we het al, de ingebouwde lade is superfijn en werkt mooi. Er zit verder een ingebouwde kabelgoot onder het bureaublad, waardoor alle kabels netjes zijn weggewerkt. Een andere unieke feature is dat de hoeken van het blad rond zijn, en dus ook veiliger. En tijdens de hele beleving die we hebben gehad met dit bureau voel je gewoon dat alles duurzaam is en bestaat uit kwalitatief hoogstaande onderdelen en materialen. We zijn geen product designers dus volledig zeker weten doen we het niet, maar zo voelt het in ieder geval wel – en ook Flexispot zelf claimt dus (een en een is twee).

Over Flexispot

Toch nog even over Flexispot, want ook dat is nog even een noot waard – zeker ook omdat er talloze internationale media over hebben geschreven. Flexispot is op moment van schrijven actief in verschillende Europese landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Italië. Onder de propositie troffen wij daarnaast een aantal (positief) opvallende features. Zo biedt het bedrijf naar verluidt tot 10 jaren garantie, is het echt puur gericht op ergonomie en duurzaamheid, heeft het meer dan 1000 actieve patenten en zijn er duizenden klanten, waaronder Google, StarBucks en IBM;  die in de loop der jaren trouwe klanten zijn geworden.  

Conclusie

Ben je op zoek naar een zit-sta bureau dat er slick uit ziet, duurzaam is, strak oogt (ook door kabels netjes af te werken) en optimaal presteert? Dan is de Q8 van Flexispot een erg fijn bureau. Hij is weliswaar wat hoger geprijsd, met een prijs van 799,- euro (Let op: nu vanwege Pasen tijdelijk 10% korting!), maar daar krijg je wel een hoogwaardig product voor terug dat jaren mee moet gaan (er zit daarbij 10 jaar garantie bij). Heb je nog vragen over onze review? Stuur dan gerust een e-mail naar info@dutch-tech.nl. En vooral veel plezier en succes bij het uitzoeken van jouw nieuwe zit-sta bureau.