Preply introduceert cursisten in 180 landen tot de beste docenten voor hun specifieke behoeften om in te spelen op de snelgroeiende wereldwijde vraag naar online taalonderwijs.  

Amsterdam Preply, een online platform dat cursisten in contact brengt met deskundige taaldocenten van over de hele wereld, is officieel van start gegaan in Nederland. Preply biedt zowel een-op-een- als groepslessen in meer dan 50 talen en wordt aangestuurd door een machineleeralgoritme dat de beste match vindt voor elke student uit een netwerk van 32.000 ervaren docenten. 

“We zijn enthousiast om van start te gaan in Nederland”, zegt Kirill Bigai, de CEO en medeoprichter van het platform. “Gezien het hoge niveau van de Engelse taalbeheersing in het land is de Nederlandse markt een natuurlijke match voor Preply en haar diensten.”

Een wereldwijd ontluikende markt

Nu de wereld steeds meer met elkaar verbonden raakt, is de noodzaak om in meerdere talen te communiceren, zowel in sociale als in professionele context, nog nooit zo groot geweest. Dit blijkt uit de snelgroeiende vraag naar online taalonderwijs. Volgens recent onderzoek zal de wereldwijde markt voor online taalonderwijs in 2025 naar verwachting een duizelingwekkende 47 miljard dollar waard zijn.

Preply wil aan deze vraag voldoen door mensen te helpen nieuwe talen te leren (of hun bestaande vaardigheden op te frissen) door hen toegang te geven tot haar uitgebreide netwerk met de allerbeste taaldocenten over de hele wereld.

‘Iedereen wint’

Dankzij het sterke netwerk van 32.000 ervaren docenten kan Preply leerlingen in 180 landen helpen bij het vinden van de beste docent voor hun specifieke behoeften. De online lessen van Preply kosten doorgaans minder dan de helft van wat leerlingen zouden betalen voor fysieke lessen. 

Ook docenten hebben baat bij het aanbieden van hun diensten via het platform van Preply. Niet alleen kunnen ze zelf hun tarieven en roosters bepalen, ze kunnen ook contact leggen met honderdduizenden leerlingen van over de hele wereld.

“Het is de optimale keuze voor zowel leerlingen als docenten”, legt Bigai uit. “Iedereen wint bij Preply.”

Internationaal bereik

Sinds de oprichting in 2012 is Preply exponentieel gegroeid. Het bedrijf met hoofdkantoor in Barcelona telt momenteel meer dan 400 medewerkers van 58 nationaliteiten in 30 landen in Europa, Azië, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten. 

“In de afgelopen twee jaar is het aantal mensen dat de Preply-app gebruikt verviervoudigd”, zegt Bigai. “En de afgelopen drie jaar is het aantal maandelijks actieve gebruikers vertienvoudigd.”

Volgens Bigai wordt het platform veel gebruikt door zij die hun carrière willen ontwikkelen, naar het buitenland willen verhuizen of hun conversatievaardigheden willen verbeteren. “Onze start in Nederland biedt een unieke kans door de taaldocenten van het land in contact te brengen met studenten die graag willen leren en hun horizon willen verbreden.” 

Ga voor meer informatie over Preply en haar diensten naar https://preply.com/nl/

Contact: 

Tulay Genc

support@b2press.com