Storing bij Vodafone, deel klanten problemen met telefonie diensten

Vodafone heeft momenteel te kampen met een storing, wat heeft geleid tot telefoonproblemen bij onder meer ziekenhuizen en het alarmnummer 112. De problemen begonnen in de vroege ochtenduren van vandaag (vrijdag 14 april) en zijn nog steeds aan de gang.

Als gevolg hiervan kunnen mensen problemen ondervinden bij het bellen, gebeld worden of sms’en. Ook zijn er problemen met het versturen van foto’s en video’s.

De storing heeft geleid tot grote bezorgdheid, vooral onder degenen die afhankelijk zijn van hun telefoon voor noodgevallen. Verschillende ziekenhuizen hebben alternatieve communicatiemethoden moeten gebruiken, terwijl mensen die dringende hulp nodig hadden, moesten proberen om andere manieren te vinden om het alarmnummer (112) te bereiken.

Vodafone zegt dat er inderdaad problemen zijn en dat ze druk bezig zijn met het zoeken naar een oplossing. Het is echter nog niet bekend hoe lang de storing nog zal duren. Men (klanten) wordt geadviseerd om geduldig te blijven en om -indien mogelijk- alternatieve communicatiemethoden te gebruiken.