Zo verzeker je een moderne elektrische auto vol met slimme software

Overweeg je de overstap naar een elektrische auto, of heb je deze reeds aangeschaft? Een goed moment om alvast na te denken over het verzekeren ervan. Verschilt het verzekeren van een moderne elektrische auto, rijk aan slimme software, van het verzekeren van een occasion op benzine of diesel? In dit artikel lees je er meer over. Met bijvoorbeeld de Allianz Direct autoverzekering ben je goed verzekerd bij schade en profiteer je van 24/7 hulp en service in het geval van een defect of ongeval. Online vind je tools die je helpen te berekenen of een dergelijke autoverzekering voor jou de meest voordelige optie is. Kijk hierbij niet alleen naar de premie van een autoverzekering, maar zeker ook naar de geboden dekking en service. 

Verschillende autoverzekeringen voor slimme auto’s 
In de basis maakt het verzekeren van een slimme, moderne elektrische auto geen verschil ten opzichte van het verzekeren van een occasion op benzine of diesel. Standaard worden door verzekeraars drie soorten autoverzekeringen aangeboden: de WA-verzekering, de WA-verzekering met beperkt casco en de all risk autoverzekering. Standaard is een WA-verzekering verplicht in Nederland. Dit type verzekering is het meest populair bij auto’s van 10 tot 12 jaar en ouder. 

Daar een elektrische auto vaak veel jonger is, wordt hier een WA-verzekering met beperkt casco of all risk autoverzekering aangeraden. Een all risk autoverzekering dekt niet alleen de schade aan andermans voertuig bij een ongeval; ook schade aan je eigen auto wordt vergoed. Je wilt deze schade aan je nieuwe auto niet zelf moeten vergoeden; de kosten lopen hierbij al snel op. 

Aanvullende verzekering voor verlengde nieuwwaarde 
Heb je de elektrische auto nieuw aangekocht? Kijk in dat geval eens naar een module “Verlengde Nieuwwaarde” bij het afsluiten van je autoverzekering. Bij diefstal of totaalverlies van de elektrische auto wordt de nieuwwaarde tot drie jaar na aankoop vergoed. Zo kun je dezelfde of een vergelijkbaar model auto aanschaffen. In het geval van een jonge occasion kan de module “Verlengde Aanschafwaarde” interessant zijn. Deze module werkt op dezelfde manier; bij diefstal of totaalverlies tot drie jaar na aankoop van de occasion wordt de aanschafwaarde vergoed. Jonge elektrische auto’s zijn een geliefd doelwit bij dieven; de auto’s zijn vaak veel waard. Voorkom met deze modules dat je slechts een deel van de aanschaf- of nieuwwaarde vergoed krijgt.

Tip: kijk ook eens naar de andere aanvullende verzekeringen die worden aangeboden door verzekeraars. Het kan je veel geld besparen!