Op deze manier verleng je de levensduur van je telefoon batterij aanzienlijk 

Hoe lang doe jij gemiddeld met een Apple- of Samsung smartphone? Vaak lopen de abonnementen horend bij zo’n toestel twee jaar, waarna een gebruiker de mogelijkheid heeft een nieuw abonnement met toestel af te sluiten. Dat is zonde en bepaald niet duurzaam; het toestel verkeert na twee jaar vaak nog in goede staat. Slechts de accu van de telefoon zal na twee jaar doorgaans aan kwaliteit hebben ingeleverd. Dit betekent niet dat je de telefoon als geheel moet vervangen; enkel de batterij van je Samsung telefoon vervangen kan voldoende zijn om weer een tijd vooruit te kunnen. Niet alleen duurzaam, maar ook voordelig(er)! Het vervangen van de batterij kan al vanaf 30 euro, afhankelijk van het model Samsung wat je hebt. 

Naast het periodiek vervangen van de accu om de telefoon langer te kunnen blijven gebruiken, zijn er andere factoren om rekening mee te houden. In dit artikel vind je enkele handige tips, die je helpen de levensduur van je batterij te verlengen. Welke van deze tips kende jij al? 

Let op de temperatuur van de accu van een telefoon 
Allereerst is het zaak om de temperatuur van de telefoonbatterij op peil te houden. Een temperatuur tussen de 15 en 35 tot uiterlijk 40 graden Celsius is ideaal voor het toestel. Wordt je telefoon snel erg heet bij het spelen van een spelletje? Leg deze dan af en toe even weg. Het voorkomt dat de staat van de batterij snel achteruitgaat. Zorg er daarnaast voor dat je de telefoon in de warme zomermaanden niet in de zon legt; berg de telefoon op een koele plek op in huis. 

Opladen van een lithium-ion batterij 
Een lithium-ion batterij kun je het beste niet volledig opladen. Van deze batterijen wordt gesteld, dat ze baat hebben bij een onvolledige laadbeurt. Dit betekent dat je de telefoon bij een capaciteit van bijvoorbeeld 90 tot 95% van de lader kunt halen. Laat de telefoon ook nooit volledig leeglopen; laad het toestel op wanneer deze een accupercentage tussen de 5 en bijvoorbeeld 10% heeft. Bij het opladen van een telefoon met een lithium-ion accu wordt snelladen door sommigen afgeraden. Het is hierbij voornamelijk van belang om een snellader te gebruiken die niet meer vermogen kan leveren dan je telefoon kan verwerken. 

Tip: kijk ook eens in de handleiding van je toestel, soms worden daar handige tips gegeven om de batterij van je Samsung smartphone zo duurzaam mogelijk te gebruiken.