Een stralende glimlach en een gezond gebit gaan eigenlijk nooit uit de mode. Vind jij het lastig om je tanden dag in dag uit goed te verzorgen? Gelukkig zijn er dan verschillende technologische snufjes die je hierbij kunnen helpen. Deze geavanceerde tandenborstels en gadgets beloven je mondverzorging naar een next level te tillen. Wat is er allemaal mogelijk? In dit artikel verkennen we een aantal van deze nieuwe innovaties.

Slimme elektrische tandenborstels

Elektrische tandenborstels worden steeds slimmer. Zo kun je deze borstels bijvoorbeeld verbinden met mobiele apps via Bluetooth. Tijdens en na je poetsbeurt krijg je feedback en gepersonaliseerde begeleiding. Zo ontvang je bijvoorbeeld een seintje wanneer je te lang op één plek poetst of te hard duwt. 

Ultrasone tandenborstels 

Ultrasone tandenborstels gebruiken geluidsgolven om microscopisch kleine bubbels te creëren die tandplak kunnen verwijderen. Ook op plaatsen waar je normaliter moeilijk komt kunnen deze bubbels grondig reinigen. De ultrasone tandenborstels hebben daarnaast vaak instellingen voor mensen die last hebben van gevoelige tanden en/of tandvlees, om te zorgen dat je deze niet verder irriteert. 

Waterflossers 

Waterflossers, ook wel monddouches genoemd, zijn apparaten die een gerichte waterstraal gebruiken om voedselresten en bacteriën weg te spoelen. Ze kunnen een mooie aanvulling zijn op je huidige flossers. Zeker voor mensen met beugels, implantaten of gevoelig tandvlees zijn waterflossers een uitkomst, omdat deze overal makkelijk én pijnloos bij komen. Sommige waterflossers bieden ook massagefuncties voor het stimuleren van de bloedsomloop in het tandvlees.

Slimme mondspiegels

Slimme mondspiegels zijn uitgerust met ingebouwde camera’s en LED-verlichting om gebruikers een duidelijk zicht te geven op hun tanden en tandvlees. Deze spiegels kunnen worden verbonden met mobiele apps om foto’s en video’s van de mondholte te maken. Dit kan helpen bij het opsporen van problemen en om te checken of je op het juiste spoor zit met je mondverzorgingsroutine.

De toekomst van jouw gebitsverzorgingMet al deze handige uitvindingen is jouw gebit binnen no time schoon en gezond. Alhoewel de elektrische tandenborstels en gadgets geen vervanging zijn voor een regelmatig bezoek aan de tandarts of mondhygiënist, dragen ze wel bij aan een verbeterde gezondheid en wordt het schoonmaken en -houden van je tanden een stuk makkelijker!