Door de jaren heen is er heel veel op het gebied van techniek veranderd. Mede door deze technologische ontwikkelingen is het nu bijvoorbeeld mogelijk om voertuigen te volgen. Ook is het mogelijk om de gemiddelde snelheid en de remtijd af te lezen. Er kunnen heel veel uiteenlopende redenen zijn waarom dit handig is. Bijvoorbeeld zodat je altijd zelf weet waar je voertuig is en deze zelfs bij diefstal gemakkelijk terug te vinden is. Maar het grootste voordeel is toch te vinden in het bedrijfsleven, waardoor er zaken naar boven komen die snel aangepakt moeten worden. Stel, een medewerker van een bedrijf rijdt altijd veel te hard en verbruikt daardoor veel benzine. Dankzij een voertuigvolgsysteem kan je dit beter opvolgen en ook tijdig stappen ondernemen om dit te voorkomen.

Wist je dat er voor commerciële chauffeurs ook speciale regels gelden om de veiligheid op de weg te verbeteren? Hierbij gelden bijvoorbeeld specifieke rust- en rijtijden. De chauffeur moet zich hieraan houden. Als blijkt dat dit niet het geval is, kunnen hier flinke boetes op komen te staan. Een commercieel voertuig moet daarom ook altijd uitgerust worden met een tachograaf. Deze zijn verkrijgbaar via Webfleet en maken het makkelijker om chauffeurs te volgen en te voldoen aan de Europese wetgeving met betrekking tot commercieel verkeer. 

Wat levert het op? 


Maar waarom zou je extra investeren in een geavanceerd voertuigvolgsysteem? Wat levert het je op? Met name bij bedrijven is een volgsysteem eigenlijk onmisbaar. Hiermee kun je immers eenvoudig opvolgen hoe het personeel rijdt. Houden ze zich wel aan de verplichte snelheden? Zijn ze tijdig op de plaats van bestemming? Gebruiken ze het voertuig echt enkel voor het bedrijf of maken ze ook regelmatig andere uitstapjes? 

t toch wel bij bedrijven met een groter wagenpark. Dankzij voertuigvolgsystemen kunnen ze in één opslag zien waar de voertuigen zich bevinden om zo efficiënter te kunnen werken.

Maar wat is een voertuigvolgsysteem precies? In dit artikel lees je alles wat je moet weten. 

Voertuigvolgsysteem: wat is dat eigenlijk? 

De naam doet natuurlijk al veel vermoeden. Dit is dus een systeem waarmee je voertuigen kunt volgen. Het belangrijkste is dat je de locatie kunt zien, maar het systeem deelt ook andere gegevens.

Als je weet waar alle medewerkers zijn, is het bovendien ook eenvoudiger om routes uit te stippelen. Zeker als er regelmatig spoedklussen zijn. Als je een spoedklusje binnenkrijgt, wil je niet dat een deel volledig om moet rijden om op de plaats van bestemming te komen. Je schakelt dan simpelweg de persoon in die hier het dichtst bij staat. 

Wist je dat een voertuigvolgsysteem ook erg geliefd is bij klanten? Zij kunnen hiermee immers de chauffeur volgen. Er zijn steeds meer bedrijven die deze mogelijkheid bieden. Zo zien ze precies hoe ver ze zijn en rond welke tijd ze hem mogen verwachten. Ze kunnen hier dan rekening mee houden, zodat ze niet toch van huis zijn op het moment dat de chauffeur komt.