Inmiddels zijn de nieuwe iPhone 15 modellen gepresenteerd: de iPhone 15, de 15+, de 15 Pro en de 15 Pro Max. Geen mega grote verrassingen meer, maar er zijn wel nieuwe hoogtepunten die noemenswaardig zijn voor de nieuwe iPhone serie. Eerder hadden we het al over veranderingen in het scherm, in de camera’s en in de chip, maar er zijn toch nog wat nieuwe opvallende features. In dit artikel geven wij jullie onze meest opvallende zaken.

iPhone 15 prijs omlaag
Met alle ontwikkelingen in de wereld zou je verwachten dat ook iPhone-prijzen zouden stijgen. Zeker in combinatie met alle upgrades die er ook nog in zitten. Maar niets is minder waar! De iPhone 15 is met 969 euro liefst 50 euro goedkoper dan de iPhone 14 bij de release. Dat hadden wij in ieder geval echt niet verwacht, maar is zeker een positieve noot vlak voor de release!

Stem isolatie?!
Toch nog wel een feature die in het oog (of beter gezegd: in het oor) springt: stem isolatie tijdens telefoongesprekken! Dit zou betekenen dat, tijdens een gesprek, alle achtergrondruis geïsoleerd wordt. Of het echt werkt zoals Apple heeft gepresenteerd moet nog blijken, maar het belooft in ieder geval heel veel goeds!

Een actieknop
Er zit een fysieke ‘action button’ op de plek waar voorheen de muteknop zat. Deze action button kun je koppelen aan bijvoorbeeld je camera, de mute, je zaklamp, enzovoorts. Super handig als je je irriteert aan de tijd die je kwijt bent om je go-to app of tool te gebruiken.

USB-C
Wisten we eigenlijk ook al, maar ein-de-lijk! USB-C op de iPhone 15. Meer bandbreedte voor datatransport en het feit dat je straks met een en dezelfde kabel al je Apple producten (en stiekem ook andere producten van andere merken) kunt opladen. Let er trouwens wel op dat er wat haken en ogen zitten aan het gebruik van B- en C-merk opladers; deze zullen minder snel en goed laden dan de originele Apple kabels.

De iPhone Pro en Pro Max in Titanium designs
De iPhone 15 Pro en Pro Max lijken qua uiterlijk hetzelfde, maar ze hebben nu een titanium ontwerp. Geen glanzende RVS look meer van de voorgaande Pro-modellen, maar juist wat meer mat en natuurlijker. Titanium is ook lichter en sterker dan het staal dat in eerdere modellen werd gebruikt. We zijn vooral benieuwd hoe het zit met krassen en stoten. 

There you go! Dat waren weer wat updates voor jou, voordat je de iPhone 15 zelf aanschaft. We hopen dat je weer wat wijzer bent over de nieuwe iPhone 15 serie, en we zijn ook vooral benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat het ons zeker weten!