De televisie: voor velen het middelpunt van de woonkamer. Ook op de slaapkamer is het een fijne toevoeging. Vóór het tv vergelijken ga je na wat je belangrijk vindt bij een nieuwe televisie. Hoe groot wil je dat deze is? Welke functies moet het hebben? Hoe belangrijk vind je de kwaliteit van het geluid? Vragen om te overwegen. Benieuwd naar waar jij op let bij het kiezen van je nieuwe televisie? Lees dan snel verder: wij bespreken drie belangrijke punten! 

Wat is de juiste schermgrootte?

Wat, ten eerste, waarschijnlijk het belangrijkste punt is bij het uitzoeken van een nieuwe televisie is de grootte van het scherm. Grote kans dat dit ook het eerste is waar je op let. Hierbij let je op de grootte van de ruimte; de tv moet niet te groot of te klein zijn. Daarnaast is de afstand van het scherm iets om te overwegen. Over het algemeen is de regel dat de afstand ongeveer 2 tot 2,5 keer het diagonaal van het scherm in centimeters moet zijn. Dit blijkt de ideale afstand!

Maak je gebruik van smart-tv functies?

Ook beschikken veel televisies tegenwoordig over allerlei handige en prettige functies. Vooral op het gebied van entertainment zijn we erg verwend. Een moderne smart-tv heeft toegang tot allerlei streamingdiensten, zoals Netflix, Videoland en Disney+, zonder dat je daar een speciaal apparaat voor koopt. Daarnaast werken sommige afstandsbediening op spraakbesturing. Ga na of je hier gebruik van wilt maken en versoepel je zoektocht! 

Vind je geluidskwaliteit belangrijk?

Tot slot let je op de geluidskwaliteit van de televisie zelf. In vrijwel alle moderne televisies zitten luidsprekers ingebouwd. Voor sommigen is dit voldoende, maar voor velen kan de kwaliteit van het geluid tegenvallen. Een goede kwaliteit van het geluid kan veel doen voor je ervaring; het sleept je helemaal mee in je favoriete film. Schaf daarom ook een soundbar of ander geluidssysteem, zoals speakers, aan. Deze zijn vaak ontworpen om je de beste geluidservaring te geven! 

Dit is waar jij op let bij het kiezen van een nieuwe televisie. Bepaal waar je de televisie neerzet en pas hier de schermgrootte op aan. Ga daarnaast na of je graag gebruikmaakt van smart-tv functies. Tot slot kijk je hoe belangrijk je de kwaliteit van het geluid vindt! Uiteraard let je ook op de prijs; er is voor elke prijsklasse een geschikte televisie te vinden. Let vooral op wat jij zelf belangrijk vindt en geniet zo van jouw perfecte televisie!