Overweeg deze cadeaus voor een tech minded vriend of vriendin

Is je partner weg van technologie en voortdurend op zoek naar de nieuwste gadgets, nieuwe software en bijvoorbeeld de laatste games voor diens console? Geef hem of haar een tech-gerelateerd cadeau. Met de feestdagen die aan de horizon verschijnen zetten we in dit artikel de verschillende opties voor je op een rijtje. Denk bijvoorbeeld aan een PSN Card, waarmee je partner zelf een leuk spel uit kan zoeken. Of denk aan een gaming muis, wanneer je partner voornamelijk op de computer gamet. 

Verschillende soorten cadeaukaarten voor liefhebbers van technologie 
Wanneer je geen idee hebt wat je een ander moet geven, is een cadeaukaart altijd een goed idee. Eerder werd de PSN Card al genoemd. Dit type cadeaukaart is specifiek bedoeld voor gebruikers van de PlayStation 5, of het oudere model: de PlayStation 4. Meer generiek is een Neosurf Online cadeaukaart. Deze cadeaukaart is bij meer dan 20.000 webshops, veelal gerelateerd aan gaming en technologie, te besteden. Zo heeft de ontvanger van de cadeaukaart de mogelijkheid zelf een leuk cadeau uit te zoeken. 

Gadgets voor op het bureau van een ontvanger 
Alternatief voor een cadeaukaart is het geven van gadgets voor het bureau van de ontvanger. Denk bijvoorbeeld aan een gaming- of ergonomische muis. Veel mensen gebruiken een verkeerde, vaak goedkope muis. Het leidt tot verkramping van de handpalm, wanneer men langere tijd achtereen achter het bureau werkt of gamet. In lijn met een ergonomisch verantwoorde muis, kan ook een ergonomisch ontworpen toetsenbord het overwegen waard zijn. Het laat de handpalm op de juiste wijze op het bureau rusten, wat de kans op verkramping en andere vervelende klachten helpt te voorkomen. 

Werkt de ontvanger van je cadeau regelmatig met een tablet als tweede scherm? In dat geval is ook een standaard voor de tablet interessant. 

Kies voor een headset specifiek voor gaming of muziek 
De afgelopen jaren kochten veel Nederlanders een nieuwe headset, daar zij deze nodig hadden om vanuit huis te kunnen vergaderen met collega’s. Het is vervelend wanneer andere gezinsleden gehinderd worden door het geluid wat je produceert zonder headset. Sommige werknemers zullen de headset via hun werkgever hebben gekregen. Het zijn headsets van een lage kwaliteit, wat ze ongeschikt maakt voor het spelen van games of bijvoorbeeld het luisteren van muziek. Geef iemand een headset cadeau die specifiek bedoeld is voor het spelen van games of het beluisteren van diens favoriete artiesten en albums.