Managed WordPress hosting; next level hosting voor je WordPress website

Of het nu voor een hobby is, voor een blog, of voor zakelijke doeleinden; een eigen website is (nog steeds) een ideale oplossing om de buitenwereld te bereiken. Door de jaren heen is het steeds makkelijker geworden om als leek, zonder technische kennis en kunde, zelf een website te starten. Maar ga je op zoek, dan stuit je op honderden mogelijkheden om zelf een website te maken, de een nog makkelijker dan de ander. Waar kies je dan voor? En wat moet je nu precies doen en aanschaffen om alles goed, veilig en future proof in te richten? In dit artikel kijken we naar het populairste systeem voor beginners en gevorderden – wereldwijd: WordPress.  

Beginner? WordPress goede optie
WordPress is een systeem waarmee je in een handomdraai een website kunt maken. Het is een CMS-systeem, wat betekent dat je in het programma alle content op je website kunt beheren, van teksten en plaatjes, tot aan formulieren, video’s en winkelwagentjes. Zo’n driekwart van alle CMS-websites is een WordPress website, juist omdat het een zeer gebruiksvriendelijke oplossing is. WordPress is ook gratis, wat het natuurlijk nog interessanter maakt. Meer weten over WordPress, en de open source gedachte erachter? Check dan ook dit artikel over WordPress, WordPress.org.

Hosting: welke opties heb je voor WordPress?
Net als bij andere CMS-systemen moet je bij een WordPress website betalen voor hosting om je site online te krijgen. Hosting kun je zien als het ‘afhuren van een stukje internetruimte’ zodat mensen je website met content kunnen bezoeken. Ook hier heb je een heel scala aan mogelijkheden. Je kunt gaan voor traditionele hosting, maar juist voor beginners zijn er betere opties, zoals WordPress hosting, dat beter is afgestemd op WordPress websites. Bij WordPress hosting kun je WordPress bijvoorbeeld automatisch geïnstalleerd krijgen op je hostingpakket (scheelt weer wat werk). Wil je nog een stapje verder, dan kun je zelfs kiezen voor Managed WordPress hosting, een vorm van hosting waarbij je op gebied van hosting nog meer ontzorgd wordt als je gebruik maakt van WordPress.

Wat is managed WordPress hosting?
Sommige web hosting partijen bieden Managed WordPress hosting aan. Managed WordPress hosting is een speciale hosting service, specifiek gericht op het WordPress CMS. Deze hosting vorm handelt alle technische aspecten van je WordPress website af, continu. Dus alle standaard onderhoud, als ook updates, worden gemanaged onder deze hosting vorm. Denk aan zaken als snelheid, veiligheid, automatische back-ups en updates van bijvoorbeeld PHP en WordPress zelf. Het grote verschil van Managed WordPress hosting ten opzichte van ‘normale’ WordPress hosting zit ook in de voorgaande zaken; de extra features. Managed hosting kan bijvoorbeeld ook vooraf geïnstalleerde plugins bevatten om je websiteprestaties optimaal te houden. Managed WordPress hosting is dus een soort premium hosting service, speciaal voor WordPress. 

Nu ben je weer wat wijzer geworden over de opties die je voor hosting hebt bij het maken en publiceren van een WordPress website. Doe vooral meer eigen onderzoek. Het internet staat vol met informatie over dit onderwerp en de mogelijkheden zijn eindeloos. Succes!