De 7 beste AdBlockers voor Chrome in 2023/2024, volgens experts

Moe van de vele advertenties en tracking cookies die jou op nagenoeg elke website achtervolgen? Installeer een AdBlocker op je apparaat. Deze software blokkeert advertenties in de browser. Sommige browsers zijn voorzien van een ingebouwde blocker. Maak je gebruik van Google’s webbrowser Chrome, dan kun je een extensie installeren.

Bescherming van jouw privacy

Een AdBlocker houdt niet alleen hinderlijke advertenties tegen, ook beschermt het jouw privacy. Het blokkeert namelijk tracking cookies, zodat marketingbedrijven jou niet meer kunnen volgen. Hierdoor zie je geen advertenties meer die op jouw surfgedrag zijn gericht.

Je zal ook merken dat webpagina’s sneller laden. Dit komt omdat je browser geen advertenties hoeft te downloaden. Weet je niet welke AdBlocker voor Chrome geschikt is? We hebben de 7 beste -volgens experts- op een rij gezet. Let wel op dat we niet in staan voor mogelijke risico’s (zoals Malware) van deze tools; het zijn en blijven namelijk producten van derden. Doe dus ook vooral zelf meer onderzoek bij het kiezen van een AdBlocker 🙂

1. Ad Block One

Deze gratis adblocker voor Chrome is volgens experts echt een aanrader. Hij blokkeert hinderlijke advertenties en zorgt ervoor dat webpagina’s sneller laden. Bovendien worden zowel jouw privacy als persoonlijke gegevens goed beschermd. Je bepaalt zelf welke elementen je wilt blokkeren.

2. AdLock

Ook AdLock is gratis. Hij blokkeert advertenties waar je al heel lang vanaf wilt. Het blokkeert ook advertenties op YouTube, X (Twitter), Facebook en andere social media.

3. AdBlock

Deze extensie doet wat hij belooft: advertenties blokkeren. Hierbij maakt het gebruik van filterlijsten die je zelf instelt. Heb je een favoriete website die je vaak bezoekt? Zet hem op de witte lijst en ondersteun deze site voor advertentieinkomsten.

4. Adblock Plus

Adblock Plus is verreweg een van de meest populaire adblockers van Google webbrowsers. Hij is ook geschikt voor Opera, Safari, Firefox, Android en iOS. Oftewel: voor al je apparaten. Met de vooraf ingestelde filterlijsten blokkeer je de meeste advertenties. Daarnaast heb je de optie om websites op een zwarte of witte lijst te zetten. Jij bepaalt wat je ziet!

5. uBlock Origin

Deze extensie is geschikt voor Chrome én voor Firefox. De blokkering werkt heel eenvoudig waarbij je desgewenst filters aanpast. Gewoon een goede AdBlocker, zonder al te veel poespas en uiteraard gratis in gebruik.

6. AdGuard AdBlocker

AdGuard AdBlocker extensie is speciaal voor Chrome, waarbij hij niet alleen advertenties maar ook pop-ups blokkeert. Bovendien houdt het tracking tegen, zodat je redelijk anoniem blijft. Enig nadeel: de eerste 14 dagen zijn gratis, hierna betaal je $ 2,49 per maand.

7. Poper Blocker

Dit is een aanvulling op andere blockers. Het richt zich op het blokkeren van pop-ups en pop-unders, overlays en andere pop-ups die door de normale blockers worden genegeerd. Wanneer je merkt dat je favoriete blocker hier en daar wat doorlaat, is deze software zeker aan te raden.

Nadelen en risico’s van AdBlockers

Houd er rekening mee dat advertenties blokkeren ertoe leidt dat websites geen inkomsten meer hebben. Dit brengt de vrije journalistiek in gevaar. Soms word je van een website geweerd omdat je een blocker gebruikt. Wees daarom een beetje mild met het gebruik van deze extensie.