Vandaag de dag is duurzaamheid een van de belangrijkste punten van aandacht op zowel de particuliere markt als de zakelijke markt. Het is daarom ook niet zo gek dat de duurzame initiatieven zich in een rap tempo aan het ontwikkelen zijn. Zo ook de innovaties op het gebied van zonnepanelen technologie. En dat is ook niet zo gek, want het laten plaatsen van zonnepanelen is een van de meest gemaakte keuzes als het op het verduurzamen van een pand aankomt. Dus welke innovaties en trends op het gebied van zonnepanelen technologie moet je zeker in de gaten houden? Je leest er meer over in dit blog.

Maak kennis met de erg innovatieve PERC shingled technologie

Een van de trends op het gebied van zonnepanelen technologie, is het gebruik van de PERC shingled technologie. Wat dit precies kan betekenen voor de zonnepanelen die je laat plaatsen op het dak? De zonnecellen zijn bij dit soort panelen overlappend geplaatst op het paneel. Het resultaat daarvan? Het complete oppervlak wordt op deze manier veel beter benut. Dit, samen met het beste zonnepanelen montagemateriaal, zorgt voor net even wat meer rendement. En dat is natuurlijk hetgeen waar je het liefste op hoopt.

Ga voor enkel de beste zonnepanelen die zorgen voor een maximaal rendement

Maar ook de kwaliteit van de zonnepanelen kan erg verschillen. Daarom is het altijd een goed idee om het aanbod aan zonnepanelen bij een specialist met elkaar te vergelijken. Zo weet je altijd zeker dat je het beste van het beste in huis haalt en dat de nieuwste technologieën haarfijn zijn geïntegreerd. En daar pluk je vanaf het eerste moment weer de vruchten van. Klinkt goed, toch?

Kies voor een slimme opstelling en laat je hier uitgebreid over informeren en adviseren

Maar ook het type opstelling van de zonnepanelen kan voor een erg groot deel bijdragen aan meer rendement. Denk daarbij aan de hoeveelheid zon die de panelen bereikt. Maar ook invloeden als bladeren van een nabijgelegen boom of een dakkapel van de buren kan voor een deel bijdragen aan het rendement. Het is dus een goed idee om je daar van tevoren uitgebreid over te laten informeren en installeren. Een specialist denkt altijd erg graag met je mee en weet als geen ander wat de mogelijke opstellingen zijn voor bij jou op de het dak. En de installatie ervan? Ook dat is bij een specialist altijd in goede handen.