Disney+ gaat net als Netflix optreden tegen accountdelers

Streamingprovider Disney+ is voornemens om actie te ondernemen tegen accountdelers. Mensen die niet tot eenzelfde huishouden behoren maar toch hun account delen met anderen, zullen een notificatie ontvangen met het verzoek om een eigen abonnement aan te schaffen. Hiermee hoopt Disney+ net als Netflix dat mensen het delen van accounts binnen het huishouden houden. Gebruikers die toch met ‘buitenstaanders’ willen delen, zullen deze mogelijkheid wel van Disney+ krijgen, maar dan tegen meerprijs. 

Disney+ volgt Netflix

Het is niet zomaar dat Disney+ met maatregelen komt. Vorig jaar startte ook concurrent Netflix met een anti-account-deelbeleid. Dit beleid leidde bij Netflix tot miljoenen nieuwe abonnementen. Een succesvolle zet dus. Aanleiding voor Disney+ om ook een pilot te draaien, in Canada – eind vorig jaar. En nu dus een volledige uitrol van de campagne. 

Acties deze zomer van start

Online techmagazine The Verge heeft gemeld dat het beleid van Disney+ in de zomer van 2024 ingevoerd zal worden. Om dit geleidelijk te laten verlopen heeft Disney+ de algemene voorwaarden aangepast, ook voor Hulu – een Amerikaans streaming platform waar Disney+ hoofdaandeelhouder van is. 

Maar let op: word je vanaf nu abonnee van Disney+ of Hulu, dan krijg je al direct te maken met het nieuwe beleid.