Review: de AOC U34G3XM/EU – gaat ons gamer-hart hier harder van kloppen?

In dit artikel weer een review van een monitor. En wat voor een! vEen van de breedste monitoren van AOC wat met een verhouding van 21:9 en een Wide Quad High Definition de behoeften vervult van onze gamerziel. Of niet? Maar een manier om daarachter te komen natuurlijk, wij gaan voor jou testen of de AOC zijn beloften waarmaakt.

Unboxing van de AOC

De doos van de AOC U34G3XM/EU is compact en is mooi vormgegeven. Op de doos staat de monitor afgebeeld met daarin een scène die zo uit een game zou kunnen komen. Hier werden we dan ook wel blij van. De monitor is goed ingepakt in piepschuim en ook de standaard bestaande uit de stand en de pootjes heeft hier netjes een eigen plekje in gekregen. 

Specificaties

De AOC U34G3XM/EU heeft dankzij zijn ultrawide monitor meer ruimte tot zijn beschikking in vergelijking met de gangbare modellen die te koop zijn. En kan je daardoor ook meer laten zien van je game terwijl je aan het spelen bent. De monitor heeft dunne randen (bezels) waardoor je minder het gevoel hebt dat je beeld wordt afgekaderd. Hierdoor ziet de monitor er modern uit en is het ideaal voor als je een setup wilt maken met meerdere monitoren. 

De monitor wordt goed gedragen door de standaard in een voetje van vier pootjes. Om ervoor te zorgen dat je comfortabel kan gamen zijn er verschillende verstelopties waardoor je de hoogte, hoek en draai van het scherm kan aanpassen. Zo zorg je ervoor dat de monitor jou de beste game-ervaring biedt.

Gamen doe je op deze echte game-monitor geheel in stijl, want met een verversingsfrequentie van 144Hz volg je in realtime wat er allemaal gebeurt in je game. Actie beelden worden scherp weergeven en zorgen ervoor dat je met een responstijd van 1ms hier direct op kan reageren. Daarnaast is het ook fijn om een breder gezichtsveld te hebben tijdens het gamen. Zo zie je nog beter wat er om je heen gebeurd, en of er toevallig een vijand om de hoek van een gebouw staat. 

Naast twee HDMI 2.0-poorten en een DisplayPort 1.2, beschikt de monitor ook over een 3,5mm audio-uitgang. Zo kan je eenvoudig geluidsboxen of je headset hierop aansluiten, mocht dit niet mogelijk zijn op je computer. 

Maar ook voor andere bezigheden naast gamen is dit scherm fijn om te gebruiken. Door het bredere scherm kan je met twee vensters naast elkaar werken en hier ook goed mee multitasken.

Kortom:

 • Levendige kleuren en diepe zwarttinten
 • Ergonomisch instelbaar voor extra comfort
 • De unieke game-ervaring waar je naar zoekt
 • 144Hz voor scherpe beelden
 • 1ms zodat de monitor vrijwel direct op jouw bewegingen reageert.

Specificaties:

 • Poorten: 2x HDMI, 1x DisplayPort
 • Schermgrootte: 34 inch
 • Beeldformaat: 21:9
 • Responstijd: 1ms
 • Maximale resolutie DisplayPort: 3440 x 1440 pixels bij 144Hz
 • Maximale resolutie HDMI: 3440 x 1440 bij 100Hz

Ervaring

De afgelopen paar weken hebben wij de AOC U34G3XM/EU uitgetest in de Dutch-Tech office. Hier hebben wij naast onze dagelijkse werkzaamheden ook uiteraard games op uitgetest want het is een echt game-scherm. De kleuren worden goed in beeld gebracht voor het gamen, maar voor het bewerken van beelden zoals video en fotografie misten wij toch nog wat diepte in de kleuren. Ook voor de zwarte tinten doet de monitor het goed, al is het natuurlijk geen Oled zwart, maar goed genoeg om comfortabel mee te gamen.

Wat wij goed hebben ervaren in de reactietijd in realtime in games. Je hebt het gevoel dat je meteen in de actie wordt meegenomen zonder haperingen of vervagende beelden. De meeste moderne games zijn geschikt om te spelen op dit schermformaat en de verhouding tussen je menu’s en het speeloppervlak is zeer prettig.

Conclusie

De AOC U34G3XM/EU is een echte gaming-monitor die je waar voor je geld geeft. Het is een vrij groot beeldscherm wat breder is dan dat de meeste standaard gewend qua beeldschermen. Ook zijn de dunne randen rondom het beeld aangenaam om games op te spelen. De monitor laat veel kleuren zien en doet het goed met gamen, al vinden wij wel dat de kleuren wat diepgang missen met het bewerken van foto’s en video’s. Naast het gamen is het ook een fijne monitor om te gebruiken voor je andere dagelijkse bezigheden zoals tekstverwerking, het maken van presentaties enz.