Tom de Beer

Ik ben Tom de Beer, 22 jaar en inmiddels bijna zeven jaar trotse hoofdredacteur van Dutch Tech Blog geweest. Ik richtte deze website op vanwege de enorme groei naar blogs over technologie, maar ook om een ‘gat’ in mijn leven te vullen en natuurlijk om mijn horizon te verbreden. Ik merkte destijds me nogal vaak te vervelen en wilde graag wat doen om dat uit de weg te gaan. Het combineren van mijn twee hobby’s – computers en schrijven – leek mij de perfecte uitdaging. Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de motivatie inmiddels af lijkt te zijn genomen. Daar heeft vooral te maken met de drukte vanuit mijn studie, maar ook mijn privéleven.

Dat alles heeft mij uiteindelijk doen besluiten op 29 januari 2019 definitief mijn functie als hoofdredacteur aan de wilgen te hangen.

Op het moment van schrijven studeer ik op Fontys Hogeschool ICT de opleiding ICT & Business. Ik heb echter al twee diploma’s op zak: mbo-4 netwerkbeheerder en mbo-3 medewerker beheer ICT. Daarnaast ben ik tijdelijk in dienst geweest als Junior Systeembeheerder bij Core Education, waar ik tevens mijn laatste afstudeerstage afgerond heb.

Bovendien heb ik nog een aantal andere zaken op mijn CV staan. Zo ben ik algemeen bestuurslid bij SH-Jong, waar ik de portefeuilles projecten & belangenbehartiging en externe samenwerkingen beheer. Ook ben ik voorzitter van de opleidingscommissie van Fontys Hogeschool ICT en lid van vereniging SH-Jong Nederland, studentenvereniging AEGEE-Eindhoven en de politieke partij Forum voor Democratie.

Dit laatste onderschrijft maar hoeveel ik actief ben binnen de politiek; ik zit niet in een bestuurlijk overheidsorgaan, maar heb wel zeer veel interesse in het onderwerp. Ik heb onder meer campagne gevoerd voor het ‘voor’-kamp bij het referendum over de fusie Nuenen-Eindhoven. In korte tijd verscheen ik meermaals op het Eindhovens Dagblad:

Ook ben ik trouwens geboren met ernstige slechthorendheid aan beide zijden en draag ik hiervoor hoortoestellen. Hoewel communicatie voor mij enerzijds prima verloopt met wat eenvoudige ‘aanpassingen’ leer ik sinds kort Nederlands met Gebaren (NmG) en Nederlandse Gebarentaal (NGT) om met name het communiceren met andere doven en slechthorenden te verbeteren!

Tot slot kan ik meedelen dat ik een lieve vriend heb, ook een trouw lezer van mijn website uiteraard, met wie ik mijn leven deel. Ik zeg dit met trots, omdat ook ik strijd voor gelijke rechten voor de LGBT-gemeenschap.