Kies de mooiste of hipste draadloze koptelefoon die het beste bij je past

Een koptelefoon is een heel persoonlijk bezit. Na een drukke werkdag is het heerlijk om op de bank te ploffen, je koptelefoon op te doen en te luisteren naar je favoriete muziek, een audioboek of een podcast. Je kunt je hierdoor even helemaal afsluiten van de wereld en je onderdompelen in je eigen wereldje. Het toestel is in de afgelopen jaren flink geëvolueerd. Er zijn tegenwoordig schitterende exemplaren te koop met een sublieme geluidskwaliteit. Je hebt dan meestal de keuze uit een bedrade of een draadloze koptelefoon.

Een draadloze koptelefoon is natuurlijk erg handig, want je kunt deze gebruiken door je hele huis. Je bent dus met een draadloze koptelefoon een stuk flexibeler dan met een bedrade koptelefoon. Daarnaast is de kwaliteit van de gemiddelde draadloze koptelefoon er flink op vooruit gegaan, zodat er haast geen verschil meer is met een bedrade hoofdtelefoon. Mensen die tegenwoordig nog kiezen voor een bedraad model doen dit vooral omdat ze bang zijn dat batterijen snel leeg zijn en nemen het voor lief om iets minder flexibel te zijn. Wil je een draadloze koptelefoon kopen, dan zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden.

Noise cancelling

Bij oudere draadloze koptelefoons was het vrij gebruikelijk dat je omgevingsgeluiden kon horen door de muziek heen. De huidige moderne hoofdtelefoons zijn voorzien van noise cancelling. Hierdoor worden omgevingsgeluiden gefilterd, zodat jij daar geen last meer van hebt. Dit gebeurt door een ingenieus systeem in de microfoon die het omgevingsgeluid registreert en vervolgens een tegengesteld geluid geeft. Omgevingsgeluiden worden op die manier tegengehouden, wat als extra voordeel heeft dat je het geluid niet zo hard hoeft te zetten. Hierdoor wordt de kans op gehoorschade ook flink beperkt. Een nadeel kan zijn dat het meer batterijvermogen vergt. Doordat je nauwelijks meer iets van je omgeving meekrijgt, moet je wel altijd oplettend zijn wanneer je de draadloze koptelefoon buitenshuis en/of in het verkeer gebruikt.

Draadloze verbinding

De techniek van de huidige draadloze koptelefoons kan verschillen. Je kiest dus de verbinding die het beste bij jou past. Bij alle technieken is er vrijwel geen kwaliteitsverlies meer in geluid.

Bluetooth

Deze verbinding is ideaal te gebruiken wanneer de muziekbron je mobiele telefoon is. Gemiddeld kun je met een bluetooth verbinding ongeveer 10 meter van je muziekbron af staan voordat de verbinding weg valt. Wil je veel flexibiliteit en overal in je huis komen met je draadloze koptelefoon op dan is bluetooth niet de meest handige verbinding, maar voor onderweg wel. Je hebt dan immers je geluidsbron altijd bij je.

Radiosignaal

Bij een draadloze koptelefoon met radioverbinding installeer je een zendstation aan de geluidsbron. Hierdoor kun je tot wel maximaal 100 meter van je geluidsbron verwijderd zijn. Het gebruik van een radiosignaal als verbindingstechniek is ideaal voor thuisgebruik.

Infrarood

De infraroodverbinding lijkt erg op de radioverbinding, met het verschil dat het veel gevoeliger is en de verbinding gehinderd kan worden door bijvoorbeeld wanden en andere objecten. Het bereik is ook een stuk korter, gemiddeld zo’n 7 meter. Deze verbinding is voldoende als je met je draadloze koptelefoon enkel in één bepaalde ruimte blijft.

Enkele draadloze koptelefoons van uitstekende kwaliteit

Bose QuietComfort 35

Bose blinkt al jarenlang uit in design en dat is bij deze draadloze koptelefoon niet anders. Dit model is verkrijgbaar in zowel zwart als grijs, heeft een hypermodern design en is tevens erg licht. Dit is een over ear draadloze hoofdtelefoon die je oren dus geheel bedekt. Hij is voorzien van noise cancelling en je kunt het volume op het toestel zelf regelen. De draadloze koptelefoon maakt verbinding via bluetooth, zodat het bereik maximaal 10 meter is. Daarnaast wordt hij opgeladen door een accu, maar kan hij gerust een gehele dag mee zonder opgeladen te hoeven worden.

Plantronics blackbeat pro 2

Deze Plantronics koptelefoon met bluetooth heeft maar liefst een bereik van maximaal 100 meter. Hierin zit dan ook de kracht van deze draadloze koptelefoon. Hij is voorzien van noise cancelling zodat omgevingsgeluiden je niet bereiken en hij is te aan twee apparaten tegelijk te koppelen. Met een accu die maar liefst 24 uur meegaat, kun je hem een hele dag volop gebruiken zonder dat hij weer opgeladen moet worden. Daarnaast heeft hij een fraai gestroomlijnd uiterlijk dat er weliswaar sober, maar tegelijkertijd heel hip uitziet. Ook beschikt hij over een microfoon zodat je een volledige Plantronics headset hebt en ideaal kunt gebruiken bij gaming.

JBL Everest Elite 75NC

Deze simpel uitziende JBL over ear draadloze koptelefoon is verkrijgbaar in zwart of in een stijlvolle zilverkleur. De vorm is geheel ingesteld op een oorschelp, zodat hij goed zit. Met een maximale accuduur van 15 uur is hij krachtiger dan het uiterlijk doet vermoeden en hij laadt in 3 uur weer volledig op. Je kunt hier de noise cancelling zelf naar wens instellen. Wil je toch nog iets horen van de omgevingsgeluiden, dan zet je de noise cancelling gewoon een tandje lager. Deze JBL hoofdtelefoon maakt gebruik van een bluetooth verbinding.

Turtle Beach Ear Force Stealth 420X+

De Turtle Beach Ear Force Stealth draadloze koptelefoon is geliefd onder gamers en is daar ook speciaal voor ontwikkeld. Doordat gamers soms uren achtereen gamen is hier rekening mee gehouden met de vormgeving. Hij zit erg licht en comfortabel en zelfs aan brildragers is gedacht. De accu gaat 15 uur mee, maar heb je hem toch langer nodig dan kun je hem ook bedraad gebruiken op verschillende apparaten. De draadloze koptelefoon is voorzien van Digital Theatre System surround technologie, zodat je werkelijk helemaal niets van je game hoeft te missen. Geluiden komen nog eens extra goed over door het gebruik van noise cancelling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in